Supa de dovleac cu morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g dovleac, 600 g morcovi, 1 lingura unt topit, 1/2 l concentrat de zarzavat (apa + Knorr), 1/2 l lapte, 1/2 l suc de mere, sare, piper, 2 felii de paine prajita, 5-6 linguri ulei fin, 3 linguri smantana.
  • (pentru 10 portii)

Mod de preparare

Se curata dovleacul si morcovii (se pastreaza un singur morcov) si se taie bucati. Se incinge untul si se calesc bucatile de dovleac si de morcov. Se toarna deasupra zeama de zarzavat si laptele si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic. Se paseaza legumele fierte (in zeama, cu mixerul), se adauga sucul de mere si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se paseaza din nou, se sareaza si se pipereaza. Se taie painea cubulete si se prajeste in uleiul incins (2 linguri) pana ce se rumeneste bine. Morcovul ramas se da pe razatoarea mare. Supa se pregateste cu o zi inainte. Cand se serveste la masa, se incalzeste doar si se adauga smantana, crutoanele si morcovul ras. Se serveste fiecare, in cesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise