autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de dovleac cu morcovi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
600 g dovleac, 600 g morcovi, 1 lingura unt topit, 1/2 l concentrat de zarzavat (apa + Knorr), 1/2 l lapte, 1/2 l suc de mere, sare, piper, 2 felii de paine prajita, 5-6 linguri ulei fin, 3 linguri smantana., (pentru 10 portii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul si morcovii (se pastreaza un singur morcov) si se taie bucati. Se incinge untul si se calesc bucatile de dovleac si de morcov. Se toarna deasupra zeama de zarzavat si laptele si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic. Se paseaza legumele fierte (in zeama, cu mixerul), se adauga sucul de mere si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se paseaza din nou, se sareaza si se pipereaza. Se taie painea cubulete si se prajeste in uleiul incins (2 linguri) pana ce se rumeneste bine. Morcovul ramas se da pe razatoarea mare. Supa se pregateste cu o zi inainte. Cand se serveste la masa, se incalzeste doar si se adauga smantana, crutoanele si morcovul ras. Se serveste fiecare, in cesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă verde

Supă cremă verde

Aşa cum îţi spuneam, supele creme sunt plăcerea mea pentru un prânz delicat şi fin. Zilele

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de legume
Supa crema de urzici

Supa crema de urzici

Se curata fiecare varf de urzica,rupand numai frunzulitele apoi se spala in mai multe ape,intr-o

2 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 600 g dovleac
  • 600 g morcovi
  • 1 lingura unt topit
  • 1/2 l concentrat de zarzavat (apa + Knorr)
  • 1/2 l lapte
  • 1/2 l suc de mere
  • sare
  • piper
  • 2 felii de paine prajita
  • 5-6 linguri ulei fin
  • 3 linguri smantana.
  • (pentru 10 portii)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de sfecla rosie cu hrean