autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cepe, , 1 dovleac mare, , 50 g unt sau margarina, , 4 rosii mari, , sare, , piper, , 115 ml smantana, , crutoane, cateva frunzulite de patrunjel verde, , 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati cepele, indepartati capetele, taiati-le in doua si tocati marunt fiecare jumatate.
Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in trei, indepartati cu un cutit semintele si taiati-l apoi cuburi ceva mai mari (in total, miezul de dovleac gatit trebuie sa atinga 1 kg).
Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie si caliti in el dovleacul si ceapa, amestecand intruna. Cand ceapa devine transparenta, luati tigaia de pe foc si puneti-o deoparte. Crestati cu un cutit fiecare rosie, opariti-le intr-un vas mai mare cu apa clocotita (apa trebuie sa le acopere), curatati-le de pielita si treceti-le printr-o sita.
Amestecati - in oala - rosiile pasate cu zarzavatul de supa curatat si taiat marunt, dovleacul si ceapa, puneti-le pe foc cu 1,5 l de apa si, dupa ce incep sa clocoteasca, acoperiti-le cu un capac, faceti focul mai mic, lasati-le sa fiarba incet 20-30 de minute si adaugati sare si piper.
Mixati legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, rasturnati-le inapoi in oala si adaugati smantana, incalzind supa pe flacara mica. Cand s-a incorporat bine, serviti supa in farfurii, cu crutoane si cu frunzulite de patrunjel verde ca decor.
Atentie: Crutoanele facute acasa sunt mai gustoase daca inainte de a baga la cuptor bucatelele de paine, le presarati cu seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul, rosiile si ardeiul se fac pasta cu ajutorul robotului cu lama in forma de S. Se adauga

7 voturi    6 comentarii
15 min
Supe de legume
Supa-crema de dovleac

Supa-crema de dovleac

Cartofii, morcovi, dovleacul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Apoi, intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cepe
  • 1 dovleac mare
  • 50 g unt sau margarina
  • 4 rosii mari
  • sare
  • piper
  • 115 ml smantana
  • crutoane
  • cateva frunzulite de patrunjel verde
  • 1 legatura zarzavat de supa (morcov
  • patrunjel
  • telina).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de legume cu galuste