autor:

» » Supe de legume

Supa de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cepe, , 1 dovleac mare, , 50 g unt sau margarina, , 4 rosii mari, , sare, , piper, , 115 ml smantana, , crutoane, cateva frunzulite de patrunjel verde, , 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati cepele, indepartati capetele, taiati-le in doua si tocati marunt fiecare jumatate.
Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in trei, indepartati cu un cutit semintele si taiati-l apoi cuburi ceva mai mari (in total, miezul de dovleac gatit trebuie sa atinga 1 kg).
Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie si caliti in el dovleacul si ceapa, amestecand intruna. Cand ceapa devine transparenta, luati tigaia de pe foc si puneti-o deoparte. Crestati cu un cutit fiecare rosie, opariti-le intr-un vas mai mare cu apa clocotita (apa trebuie sa le acopere), curatati-le de pielita si treceti-le printr-o sita.
Amestecati - in oala - rosiile pasate cu zarzavatul de supa curatat si taiat marunt, dovleacul si ceapa, puneti-le pe foc cu 1,5 l de apa si, dupa ce incep sa clocoteasca, acoperiti-le cu un capac, faceti focul mai mic, lasati-le sa fiarba incet 20-30 de minute si adaugati sare si piper.
Mixati legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, rasturnati-le inapoi in oala si adaugati smantana, incalzind supa pe flacara mica. Cand s-a incorporat bine, serviti supa in farfurii, cu crutoane si cu frunzulite de patrunjel verde ca decor.
Atentie: Crutoanele facute acasa sunt mai gustoase daca inainte de a baga la cuptor bucatelele de paine, le presarati cu seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de dovleac

Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul se firbe, se scurge de apa si se da prin blender(mixer) sau se paseaza pana devine o pasta.

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cepe
  • 1 dovleac mare
  • 50 g unt sau margarina
  • 4 rosii mari
  • sare
  • piper
  • 115 ml smantana
  • crutoane
  • cateva frunzulite de patrunjel verde
  • 1 legatura zarzavat de supa (morcov
  • patrunjel
  • telina).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Acroshka