1. Se taie dovleceii pe lungime in patru, apoi cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare, sa clocoteasca de doua ori. Intre timp se toaca ceapa verde rondele subtiri, morcovii, ardeiul si cartoful in cubulete mici, leusteanul si patrunjelul marunt.
2. Dupa ce dovleceii au data in clocot se opreste focul si se scurge apa in care au fiert. In alta cratita se pune un cubulet cat o nuca de unt, in care se calesc, ceapa, morcovii ardeiul si cartoful, cu sare dupa gust, pana ce se observa un lichid care preia culoarea roscata de la morcovi si ardei, iar ceapa este aurie. Se adauga si dovleceii scursi de apa in care au fiert si se mai calesc putin, astfel incat aromele sa se patrunda bine. Se adauga cam 2 litri de apa,vegeta, leusteanul si o parte din patrunjel.
3. Cand cartoful si morcovul sunt aproape fierti se adauga restul de patrunjel si fideaua.
4. Se serveste calda sau rece, adaugand dupa preferinta crutoane. Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii