autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Supa de dovlecel

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, - 250 g dovlecei, , - 100 g morcovi, , - 50 g pastarnac, , - ceapa, , - unt (ulei), , - 10 g orez, , - 600 ml apa,, - 10 g faina,, - 50 g smantana, , - sare,, - patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie in felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pun in supa care clocoteste, o data cu orezul spalat. Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute.

Se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu cateva linguri de supa. Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste, fierband totul inca 15 min. La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat.
Calorii: aprox. 130/portie
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de dovlecel

Supa de dovlecel

Se curata dovlecelul, se rade si se sareaza, lasandu-se asa pana calim ceapa, rosiile si ardeiul. Adaugam

7 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Gustoasa si sanatoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 250 g dovlecei
  • - 100 g morcovi
  • - 50 g pastarnac
  • - ceapa
  • - unt (ulei)
  • - 10 g orez
  • - 600 ml apa,
  • - 10 g faina,
  • - 50 g smantana
  • - sare,
  • - patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume cu smantana , reteta pentru o alimentatie sanatoasa