Supa de gaina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa de gaina

Ingrediente

  • o gaina fara piept, pulpe si aripi
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • o bucata de telina
  • 2 patrunjei radacina
  • frunze de patrunel
  • sare
  • boabe de piper
  • un cub de vegeta cu gust de gaina
  • 3 l apa

Mod de preparare

Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece.

Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile de carne, apoi se pun boabele de piper. Se lasa la fiert cca o ora, cu capac, la foc mic, se ia spuma din cind in cind. Apoi se adauga legumele curatate, sare si cubul de gaina. Se mai lasa la fiert cca 15 min. La sfirsit se strecoara, se taie rondele morcovii si se adauga in supa, se adauga si carnea dezosata, si se adauga taieteii.

In loc de taietei se pot forma galuste de gris amestecat cu oua, sau zdente, din oua si faina alba, dupa preferinta.

Inainte de a stinge supa, se adauga patrunjel tocat.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi