autor:

Rut Andrada_Baston

» » Supe de carne

Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri

Autor: Rut Andrada_Baston (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rut Andrada_Baston (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
-oase ramase de la dezosat, gheare, -o ceapa medie, -un praf de sare (optional), -apa cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Oasele ramase de la o dezosare si ghearele pasarii se clatesc putin si se pun intr-o oala incapatoare. Se taie ceapa in 4 si se adauga impreuna cu apa, atata cat sa depaseasca oasele. Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca. Cand incepe sa fiarba, se alege spuma.

Apa va incepe sa scada. Cand nivelul ajunge la 2 treimi sau mai putin,se scot oasele si se sparg, apoi se pun la loc, in aceeasi zeama, dupa care se mai adauga putina apa si, daca se vrea, acum se presara un praf de sare. Se lasa la clocotit pana scade din nou, la acelas nivel. Atunci, se opreste focul si se lasa sa se raceasca pana la o temperatura acceptabila, pentru a putea fi strecurata. Supa clara se pune intr-un borcan incalzit si se lasa la racit. Se pastreaza cel mai bine in frigider si se foloseste ca adaos si baza la diverse feluri de mancare ce solicita supa de pui.

Daca se vrea o aroma usor diferita sau mai profunda, inainte de a incepe prepararea supei, oasele se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc, abia apoi se trece la clocotirea lor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris

Se pune puiul la fiert( eu pun 7-8 litri deoarece din pulpe piept si o parte din supa le folosesc

2 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne
Supa cu galuste de orez

Supa cu galuste de orez

Se alege si se spala orezul.Se pune la fiert cu laptele si o bucatica de unt proaspat.Se fierbe mai

0 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • -oase ramase de la dezosat
  • gheare
  • -o ceapa medie
  • -un praf de sare (optional)
  • -apa cat cuprinde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de vacuta cu galuste