autor:

Rut Andrada_Baston

» » Supe de carne

Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri

Autor: Rut Andrada_Baston (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rut Andrada_Baston (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
-oase ramase de la dezosat, gheare, -o ceapa medie, -un praf de sare (optional), -apa cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Oasele ramase de la o dezosare si ghearele pasarii se clatesc putin si se pun intr-o oala incapatoare. Se taie ceapa in 4 si se adauga impreuna cu apa, atata cat sa depaseasca oasele. Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca. Cand incepe sa fiarba, se alege spuma.

Apa va incepe sa scada. Cand nivelul ajunge la 2 treimi sau mai putin,se scot oasele si se sparg, apoi se pun la loc, in aceeasi zeama, dupa care se mai adauga putina apa si, daca se vrea, acum se presara un praf de sare. Se lasa la clocotit pana scade din nou, la acelas nivel. Atunci, se opreste focul si se lasa sa se raceasca pana la o temperatura acceptabila, pentru a putea fi strecurata. Supa clara se pune intr-un borcan incalzit si se lasa la racit. Se pastreaza cel mai bine in frigider si se foloseste ca adaos si baza la diverse feluri de mancare ce solicita supa de pui.

Daca se vrea o aroma usor diferita sau mai profunda, inainte de a incepe prepararea supei, oasele se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc, abia apoi se trece la clocotirea lor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Se spala si se taie cuburi pieptul de pui si se pune la fiert impreuna cu restul de legume (morcovii,

12 voturi    3 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Zarzavaturile (mai putin ardeiul gras) se curata, se toaca sau se dau pe razatoarea mare. Se pun

9 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • -oase ramase de la dezosat
  • gheare
  • -o ceapa medie
  • -un praf de sare (optional)
  • -apa cat cuprinde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS