Oasele ramase de la o dezosare si ghearele pasarii se clatesc putin si se pun intr-o oala incapatoare. Se taie ceapa in 4 si se adauga impreuna cu apa, atata cat sa depaseasca oasele. Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca. Cand incepe sa fiarba, se alege spuma.
Apa va incepe sa scada. Cand nivelul ajunge la 2 treimi sau mai putin,se scot oasele si se sparg, apoi se pun la loc, in aceeasi zeama, dupa care se mai adauga putina apa si, daca se vrea, acum se presara un praf de sare. Se lasa la clocotit pana scade din nou, la acelas nivel. Atunci, se opreste focul si se lasa sa se raceasca pana la o temperatura acceptabila, pentru a putea fi strecurata. Supa clara se pune intr-un borcan incalzit si se lasa la racit. Se pastreaza cel mai bine in frigider si se foloseste ca adaos si baza la diverse feluri de mancare ce solicita supa de pui.
Daca se vrea o aroma usor diferita sau mai profunda, inainte de a incepe prepararea supei, oasele se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc, abia apoi se trece la clocotirea lor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii