Supa de gaina cu taietei de casa

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spatele, aripile, cosul pieptului,gatul de la o gaina
  • 2 morcovi mari
  • 1 rad. patrunjel
  • 1 rad. pastarnac
  • 1 telina cam cat un pumn
  • 1 ceapa alba mare
  • 2 foi de dafin, boabe de piper
  • marar si patrunjel verde
  • 2 lingurite de delikat
  • 4 litri apa
  • pentru taietei: 1 ou, jumatate pahar apa calduta, putina sare, faina de grau cat cuprinde un aluat elastic

Mod de preparare

Puneti bucatile de carne in apa rece, cu putina sare, la fiert si lasati cca.1 ora. Apoi, scoateti carnea, o spalati bine si o puneti intr-un vas, separat. Strecurati bine supa rezultata printr-o strecuratoare fina, spalati bine oala in care a fiert carnea si puneti inapoi in ea carnea cu zeama de supa. Acum adaugati si celelalte ingrediente, adica radacinoasele, frunze de dafin, boabele de piper si lasati la fiert la foc mic cca o ora.

Intre timp, preparati coca pentru taietei, astfel: bateti bine oul cu sare si apa, presarati faina pana cand aluatul devine moale si elastic. Pe o panza curata, folosita numai pentru patiserie, presarati din belsug faina si intindeti aluatul intr-o foaie cat mai subtire pe care o rulati cu ajutorul panzei. Cu un cutit bine ascutit taiati fideluta sulul de aluat, iar taieteii rezultati ii mai pudrati usor cu faina si ii rasfirati pentru uscat pe panza de lucru. Dupa cca. 3/4 de ora, puneti un vas cu apa, putina sare si ulei la fiert iar cand apa clocoteste puneti in ea taieteii scuturati de faina.

Ne intorcem la supa iar daca legumele si carnea sunt bine fierte, le scoatem cu o spumiera, dezosam carnea de pe oase, iar, dupa gust si pentru aspect, taiem cubulete din radacinoasele fierte. Punem inapoi in supa canea si cubulete colorate de legume, taieteii prefierti, scursi si clatiti cu apa rece, mai lasam ca totul sa dea unul, doua clocote, dam deoparte oala de pe foc si presaram verdeata in supa!

Delicios si sanatos! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor