autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Supe de carne

Supa de gaina cu taietei de casa

Autor: micuta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: micuta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Ingrediente
spatele, aripile, cosul pieptului,gatul de la o gaina, 2 morcovi mari, 1 rad. patrunjel, 1 rad. pastarnac, 1 telina cam cat un pumn, 1 ceapa alba mare, 2 foi de dafin, boabe de piper, marar si patrunjel verde, 2 lingurite de delikat, 4 litri apa, pentru taietei: 1 ou, jumatate pahar apa calduta, putina sare, faina de grau cat cuprinde un aluat elastic

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Puneti bucatile de carne in apa rece, cu putina sare, la fiert si lasati cca.1 ora. Apoi, scoateti carnea, o spalati bine si o puneti intr-un vas, separat. Strecurati bine supa rezultata printr-o strecuratoare fina, spalati bine oala in care a fiert carnea si puneti inapoi in ea carnea cu zeama de supa. Acum adaugati si celelalte ingrediente, adica radacinoasele, frunze de dafin, boabele de piper si lasati la fiert la foc mic cca o ora.
Intre timp, preparati coca pentru taietei, astfel: bateti bine oul cu sare si apa, presarati faina pana cand aluatul devine moale si elastic. Pe o panza curata, folosita numai pentru patiserie, presarati din belsug faina si intindeti aluatul intr-o foaie cat mai subtire pe care o rulati cu ajutorul panzei. Cu un cutit bine ascutit taiati fideluta sulul de aluat, iar taieteii rezultati ii mai pudrati usor cu faina si ii rasfirati pentru uscat pe panza de lucru. Dupa cca. 3/4 de ora, puneti un vas cu apa, putina sare si ulei la fiert iar cand apa clocoteste puneti in ea taieteii scuturati de faina.
Ne intorcem la supa iar daca legumele si carnea sunt bine fierte, le scoatem cu o spumiera, dezosam carnea de pe oase, iar, dupa gust si pentru aspect, taiem cubulete din radacinoasele fierte. Punem inapoi in supa canea si cubulete colorate de legume, taieteii prefierti, scursi si clatiti cu apa rece, mai lasam ca totul sa dea unul, doua clocote, dam deoparte oala de pe foc si presaram verdeata in supa!
Delicios si sanatos! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Pulpele le parlim pe flacara de la aragaz,pentru a indeparta tot puful de pe ele. Le spalam bine

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Supa de limba cu taitei

Supa de limba cu taitei

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

12 voturi    5 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • spatele
  • aripile
  • cosul pieptului,gatul de la o gaina
  • 2 morcovi mari
  • 1 rad. patrunjel
  • 1 rad. pastarnac
  • 1 telina cam cat un pumn
  • 1 ceapa alba mare
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • marar si patrunjel verde
  • 2 lingurite de delikat
  • 4 litri apa
  • pentru taietei: 1 ou
  • jumatate pahar apa calduta
  • putina sare
  • faina de grau cat cuprinde un aluat elastic

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui