autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Supe de carne

Supa de gaina cu taietei de casa

Autor: micuta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: micuta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Ingrediente
spatele, aripile, cosul pieptului,gatul de la o gaina, 2 morcovi mari, 1 rad. patrunjel, 1 rad. pastarnac, 1 telina cam cat un pumn, 1 ceapa alba mare, 2 foi de dafin, boabe de piper, marar si patrunjel verde, 2 lingurite de delikat, 4 litri apa, pentru taietei: 1 ou, jumatate pahar apa calduta, putina sare, faina de grau cat cuprinde un aluat elastic

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Puneti bucatile de carne in apa rece, cu putina sare, la fiert si lasati cca.1 ora. Apoi, scoateti carnea, o spalati bine si o puneti intr-un vas, separat. Strecurati bine supa rezultata printr-o strecuratoare fina, spalati bine oala in care a fiert carnea si puneti inapoi in ea carnea cu zeama de supa. Acum adaugati si celelalte ingrediente, adica radacinoasele, frunze de dafin, boabele de piper si lasati la fiert la foc mic cca o ora.
Intre timp, preparati coca pentru taietei, astfel: bateti bine oul cu sare si apa, presarati faina pana cand aluatul devine moale si elastic. Pe o panza curata, folosita numai pentru patiserie, presarati din belsug faina si intindeti aluatul intr-o foaie cat mai subtire pe care o rulati cu ajutorul panzei. Cu un cutit bine ascutit taiati fideluta sulul de aluat, iar taieteii rezultati ii mai pudrati usor cu faina si ii rasfirati pentru uscat pe panza de lucru. Dupa cca. 3/4 de ora, puneti un vas cu apa, putina sare si ulei la fiert iar cand apa clocoteste puneti in ea taieteii scuturati de faina.
Ne intorcem la supa iar daca legumele si carnea sunt bine fierte, le scoatem cu o spumiera, dezosam carnea de pe oase, iar, dupa gust si pentru aspect, taiem cubulete din radacinoasele fierte. Punem inapoi in supa canea si cubulete colorate de legume, taieteii prefierti, scursi si clatiti cu apa rece, mai lasam ca totul sa dea unul, doua clocote, dam deoparte oala de pe foc si presaram verdeata in supa!
Delicios si sanatos! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de gaina de casa

Supa de gaina de casa

Se taie cartofii cubulete si se spala, morcovul, ceapa la fel cubulete. Se pun intr-o oala de ciorba

4 voturi    2 comentarii
1h
Supe de carne
Supa de tacam de curcan cu taitei

Supa de tacam de curcan cu taitei

Puneti la fiert carnea in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati

4 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • spatele
  • aripile
  • cosul pieptului,gatul de la o gaina
  • 2 morcovi mari
  • 1 rad. patrunjel
  • 1 rad. pastarnac
  • 1 telina cam cat un pumn
  • 1 ceapa alba mare
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • marar si patrunjel verde
  • 2 lingurite de delikat
  • 4 litri apa
  • pentru taietei: 1 ou
  • jumatate pahar apa calduta
  • putina sare
  • faina de grau cat cuprinde un aluat elastic

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon