autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Supe de carne

Supa de gaina cu taietei de casa

Autor: micuta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: micuta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Ingrediente
spatele, aripile, cosul pieptului,gatul de la o gaina, 2 morcovi mari, 1 rad. patrunjel, 1 rad. pastarnac, 1 telina cam cat un pumn, 1 ceapa alba mare, 2 foi de dafin, boabe de piper, marar si patrunjel verde, 2 lingurite de delikat, 4 litri apa, pentru taietei: 1 ou, jumatate pahar apa calduta, putina sare, faina de grau cat cuprinde un aluat elastic

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Puneti bucatile de carne in apa rece, cu putina sare, la fiert si lasati cca.1 ora. Apoi, scoateti carnea, o spalati bine si o puneti intr-un vas, separat. Strecurati bine supa rezultata printr-o strecuratoare fina, spalati bine oala in care a fiert carnea si puneti inapoi in ea carnea cu zeama de supa. Acum adaugati si celelalte ingrediente, adica radacinoasele, frunze de dafin, boabele de piper si lasati la fiert la foc mic cca o ora.
Intre timp, preparati coca pentru taietei, astfel: bateti bine oul cu sare si apa, presarati faina pana cand aluatul devine moale si elastic. Pe o panza curata, folosita numai pentru patiserie, presarati din belsug faina si intindeti aluatul intr-o foaie cat mai subtire pe care o rulati cu ajutorul panzei. Cu un cutit bine ascutit taiati fideluta sulul de aluat, iar taieteii rezultati ii mai pudrati usor cu faina si ii rasfirati pentru uscat pe panza de lucru. Dupa cca. 3/4 de ora, puneti un vas cu apa, putina sare si ulei la fiert iar cand apa clocoteste puneti in ea taieteii scuturati de faina.
Ne intorcem la supa iar daca legumele si carnea sunt bine fierte, le scoatem cu o spumiera, dezosam carnea de pe oase, iar, dupa gust si pentru aspect, taiem cubulete din radacinoasele fierte. Punem inapoi in supa canea si cubulete colorate de legume, taieteii prefierti, scursi si clatiti cu apa rece, mai lasam ca totul sa dea unul, doua clocote, dam deoparte oala de pe foc si presaram verdeata in supa!
Delicios si sanatos! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supă de fasole verde cu cârnați afumați

Supă de fasole verde cu cârnați afumați

Nu știu cum vă organizați voi cu gătitul, dar eu marțea rămân întotdeauna fără mâncare

13 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Supe de carne
Supa de carne cu fasole alba uscata

Supa de carne cu fasole alba uscata

Fasolea se strecoara de apa si se da un clocot in apa cu sare. Intr-o oala adinca de 7litri-se pune

10 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • spatele
  • aripile
  • cosul pieptului,gatul de la o gaina
  • 2 morcovi mari
  • 1 rad. patrunjel
  • 1 rad. pastarnac
  • 1 telina cam cat un pumn
  • 1 ceapa alba mare
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • marar si patrunjel verde
  • 2 lingurite de delikat
  • 4 litri apa
  • pentru taietei: 1 ou
  • jumatate pahar apa calduta
  • putina sare
  • faina de grau cat cuprinde un aluat elastic

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Luscos