Supa de gaina cu taitei de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Supa de gaina cu taitei de casa

Ingrediente

  • -500-700g tacamuri de gaina(se poate si pulpe si aripi)
  • -2-3 cepe
  • -500g radacinoase(pastarnac,telina,patrunjel)
  • -optional 2 cartofi intregi
  • -2 oua
  • -faina
  • -sare
  • -patrunjel verde
  • -apa pt oala de 5 l

Mod de preparare

1. Tacamurile sau carnea de gaina se spala bine si se da intr-un clocot (pt a se duce mizeria)si se arunca aceasta apa

Se fierbe apoi impreuna cu radacinoasele taiate in jumatati si ceapa intreaga(curatata de foi si spalata)

Se spumeaza de cate ori e nevoie si se pregatesc taiteii

2.Cele 2 oua se bat bine cu un praf de sare si 1 lingura de apa rece si se adauga faina cat sa fie o coca tare

Se intinde o foaie subtire,se lasa sa se odihneasca 1/2 ora si se ruleaza pt a taia taiteii

Eu ii tai potriviti(nici subtiri,nici prea lati)

Se fierb in apa clocotita cu sare si cand sunt gata se strecoara si se adauga in supa care a fiert

Dupa ce am oprit supa tocam patrunjel verde si adugam sau punem in farfurie cand servim si putin piper

Carnea si legumele se pot scoate si servi separat.

Eu le las in supa

Este foarte buna pentru copii si cand avem stari febrile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise