SUPA DE IARNA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii
  • ½ kg carne de viţel (gât)
  • ½ kg carne de miel (gât)
  • ½ pui
  • 1 linguriţă oregano sălbatic (proaspăt sau uscat)
  • 1caţei usturoi, zdrobit
  • 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
  • 5 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă unt proaspăt
  • 1lingură zeamă de lamâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se fierbe carnea într-o oală mare cu 2 l apă timp de o oră şi jumătate. în ultima jumatate de oră se ia capacul de pe oală.

2. Se strecoară zeama de carne în altă oală. Se aleg oasele si se aruncă, iar carnea fară oase se pune în zeamă. Se adaugă sare, pătrunjel, usturoi (zdrobit) şi se fierbe la foc mic 10 minute. Se iau doua ceşti de zeama de carne şi se toarnă într-un castron, se lasă să se răcească bine apoi se adaugă făina si se amestecă bine. Acest amestec se toarnă înapoi în oala, se amesteca foarte bine si se lasă să fiarbă la foc mic 6-7 minute. Se adauga oregano, untul cald, se pune capacul si se ia oala de pe foc. Dupa 5 minute se toarnă în oală ouale bătute si se amestecă bine.

Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise