autor:

Fara foto

» » Supe de carne

SUPA DE IARNA

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
10 portii, ½ kg carne de viţel (gât), ½ kg carne de miel (gât), ½ pui, 1 linguriţă oregano sălbatic (proaspăt sau uscat), 1caţei usturoi, zdrobit, 1 lingură pătrunjel tocat mărunt, 5 linguri făină, 2 ouă, 1 linguriţă unt proaspăt, 1lingură zeamă de lamâie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe carnea într-o oală mare cu 2 l apă timp de o oră şi jumătate. în ultima jumatate de oră se ia capacul de pe oală.
2. Se strecoară zeama de carne în altă oală. Se aleg oasele si se aruncă, iar carnea fară oase se pune în zeamă. Se adaugă sare, pătrunjel, usturoi (zdrobit) şi se fierbe la foc mic 10 minute. Se iau doua ceşti de zeama de carne şi se toarnă într-un castron, se lasă să se răcească bine apoi se adaugă făina si se amestecă bine. Acest amestec se toarnă înapoi în oala, se amesteca foarte bine si se lasă să fiarbă la foc mic 6-7 minute. Se adauga oregano, untul cald, se pune capacul si se ia oala de pe foc. Dupa 5 minute se toarnă în oală ouale bătute si se amestecă bine.
Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu taitei

Supa de pui cu taitei

Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare. Se curata morcovii si cartofii. Morcovul se taie fasii

9 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de carne
Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris

Se pune puiul la fiert( eu pun 7-8 litri deoarece din pulpe piept si o parte din supa le folosesc

2 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • ½ kg carne de viţel (gât)
  • ½ kg carne de miel (gât)
  • ½ pui
  • 1 linguriţă oregano sălbatic (proaspăt sau uscat)
  • 1caţei usturoi
  • zdrobit
  • 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
  • 5 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă unt proaspăt
  • 1lingură zeamă de lamâie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa cu taitei