autor:

Fara foto

» » Supe de carne

SUPA DE IARNA

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
10 portii, ½ kg carne de viţel (gât), ½ kg carne de miel (gât), ½ pui, 1 linguriţă oregano sălbatic (proaspăt sau uscat), 1caţei usturoi, zdrobit, 1 lingură pătrunjel tocat mărunt, 5 linguri făină, 2 ouă, 1 linguriţă unt proaspăt, 1lingură zeamă de lamâie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe carnea într-o oală mare cu 2 l apă timp de o oră şi jumătate. în ultima jumatate de oră se ia capacul de pe oală.
2. Se strecoară zeama de carne în altă oală. Se aleg oasele si se aruncă, iar carnea fară oase se pune în zeamă. Se adaugă sare, pătrunjel, usturoi (zdrobit) şi se fierbe la foc mic 10 minute. Se iau doua ceşti de zeama de carne şi se toarnă într-un castron, se lasă să se răcească bine apoi se adaugă făina si se amestecă bine. Acest amestec se toarnă înapoi în oala, se amesteca foarte bine si se lasă să fiarbă la foc mic 6-7 minute. Se adauga oregano, untul cald, se pune capacul si se ia oala de pe foc. Dupa 5 minute se toarnă în oală ouale bătute si se amestecă bine.
Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de taitei

Supa de taitei

La noi in Ardeal supa de taitei, se face limpede, cea de sarbatoare nu se serveste la masa cu zarzavatul

17 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Supa Lucsicos

Supa Lucsicos

Incepem prin a pune apa la fiert si doar cand clocoteste bagam coditele de porc si sare.In timp ce

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • ½ kg carne de viţel (gât)
  • ½ kg carne de miel (gât)
  • ½ pui
  • 1 linguriţă oregano sălbatic (proaspăt sau uscat)
  • 1caţei usturoi
  • zdrobit
  • 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
  • 5 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă unt proaspăt
  • 1lingură zeamă de lamâie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza