autor:

Gustos_Ro

» » Borsuri si Ciorbe

Supa de lapte

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2014

Ingrediente
1/2 parte lapte, 1/2 parte apa, 2 linguri de faina, lapte acru sau branza (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun la fiert laptele si apa.



Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa pe foc 10 minute.



Se ia de pe foc preparatul si se adauga la el lapte acru, pana devine acrisor.



Laptele acru se mai poate inlocui cu branza de vaca adaugata cu lingura, sub forma de galuste.



Mod de servire



Se consuma cu cartofi fierti in coaja.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.



Reteta veche din Banat “Supa de lapte” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de legume cu lapte si smantana

Supa de legume cu lapte si smantana

Se curata, se spala legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Dupa 30-35

15 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de mere cu gulii si lapte de cocos

Supa de mere cu gulii si lapte de cocos

Căleşti ceapa, gulia, ţelina tăiate cubuleţe într-o lingură de ulei. Când s-au

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 parte lapte
  • 1/2 parte apa
  • 2 linguri de faina
  • lapte acru sau branza (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou