autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de legume cu sos provensal

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
800 g boabe de fasole alba si rosie., 500 g fasole verde, 3 cartofi, 3 dovlecei, 2 rosii mari, 200 g macaroane, 175 g de svaiter, parmezan si branza de Olanda(rase)., Pentru SOS: 1 galbenus, 6 catei de usturoi, o ramura de busuioc, 150 ml de ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curatati boabele de fasole. Spalati fasolea verde, scoateti-i atele si taiati-o in trei. Spalati dovleceii, curatati-i, taiati-i in doua,pe lungime, apoi in trei.Curatati si spalati cartofii, taiati-i in cubulete.
Puneti toate aceste legume intr-o oala cu 3 litri de apa clocotita, impreuna cu rosiile spalate, dar necuratate de coaja. Sarati,piperati si lasati sa fiarba timp de 25 de minute, la foc mediu.
Scoateti rosiile cu ajutorul unei spumiere. Curatati-le pielita si puneti deoparte pulpa, intr-un castron. Puneti macaroanele(rupte) in oala cu supa clocotita si lasati-le sa fiarba inabusit, timp de inca 15 minute.
Prgatiti sosul:curatati usturoiul,puneti-l intr-un mojar,impreuna cu frunzele de busuioc. Bateti cu pisalogul pana capata consistenta unei creme,apoi turnati totul intr-un castronas. Adaugati pulpa de rosii, apoi galbenusul si amestecati. Turnati uleiul in fir subtire, putin cate putin. Adaugati branzeturile rase si, in timp ce amestecati, adaugati un pic de supa, daca este necesar, pentru a obtine o pasta omogena.
Puneti sosul peste supa, dupa ce e gata si ati luat oala de pe foc. Amestecati bine, turnati totul intr-o supiera. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu sos provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume gustoasa

Supa de legume gustoasa

Intr-o oala adanca se inclazesc 2 linguri ulei de masline si se dantuiesc toate legumele dupa care

5 voturi    1 comentariu
10h
Supe de legume
Supa de legume

Supa de legume

Se curata ceapa, cartofii si morcovii. Se spala bine legumele si se pun la fiert intr-o oala cu apa

17 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g boabe de fasole alba si rosie.
  • 500 g fasole verde
  • 3 cartofi
  • 3 dovlecei
  • 2 rosii mari
  • 200 g macaroane
  • 175 g de svaiter
  • parmezan si branza de Olanda(rase).
  • Pentru SOS: 1 galbenus
  • 6 catei de usturoi
  • o ramura de busuioc
  • 150 ml de ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în

2 voturi    1 comentariu
40 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA-CREMA DE CIUPERCI