autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de legume cu sos provensal

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
800 g boabe de fasole alba si rosie., 500 g fasole verde, 3 cartofi, 3 dovlecei, 2 rosii mari, 200 g macaroane, 175 g de svaiter, parmezan si branza de Olanda(rase)., Pentru SOS: 1 galbenus, 6 catei de usturoi, o ramura de busuioc, 150 ml de ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curatati boabele de fasole. Spalati fasolea verde, scoateti-i atele si taiati-o in trei. Spalati dovleceii, curatati-i, taiati-i in doua,pe lungime, apoi in trei.Curatati si spalati cartofii, taiati-i in cubulete.
Puneti toate aceste legume intr-o oala cu 3 litri de apa clocotita, impreuna cu rosiile spalate, dar necuratate de coaja. Sarati,piperati si lasati sa fiarba timp de 25 de minute, la foc mediu.
Scoateti rosiile cu ajutorul unei spumiere. Curatati-le pielita si puneti deoparte pulpa, intr-un castron. Puneti macaroanele(rupte) in oala cu supa clocotita si lasati-le sa fiarba inabusit, timp de inca 15 minute.
Prgatiti sosul:curatati usturoiul,puneti-l intr-un mojar,impreuna cu frunzele de busuioc. Bateti cu pisalogul pana capata consistenta unei creme,apoi turnati totul intr-un castronas. Adaugati pulpa de rosii, apoi galbenusul si amestecati. Turnati uleiul in fir subtire, putin cate putin. Adaugati branzeturile rase si, in timp ce amestecati, adaugati un pic de supa, daca este necesar, pentru a obtine o pasta omogena.
Puneti sosul peste supa, dupa ce e gata si ati luat oala de pe foc. Amestecati bine, turnati totul intr-o supiera. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu sos provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de spanac si coaste de miel

Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume
Crema de legume cu spanac

Crema de legume cu spanac

Intr-o oala, puneti apa, cartofii, morcovii, ceapa, catelul de usturoi, cubuletul de pui si presarati

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g boabe de fasole alba si rosie.
  • 500 g fasole verde
  • 3 cartofi
  • 3 dovlecei
  • 2 rosii mari
  • 200 g macaroane
  • 175 g de svaiter
  • parmezan si branza de Olanda(rase).
  • Pentru SOS: 1 galbenus
  • 6 catei de usturoi
  • o ramura de busuioc
  • 150 ml de ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici cu smantana