autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de legume cu sparanghel verde

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, 500 ge sparanghel verde, 2 tije de telina, 3 dovlecei mici, 2 morcovi, 4 cartofi, 4 rosii mari, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 20 gr unt, 2 cuburi- condiment pentru supa, sare, piper alb macina, 1 legatura patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1- se curata sparanghelul, se taie capetele si se toaca in bucati de aprox. 4 cm. Se desfac tijele de telina, se spala si se indeparteaza fibrele mai dure tragand de jos in sus.Se spala dovleceii si se taie in fasii.
2-Se curata morcovii si cartofii si se taie in cubulete. Se oparesc rosiile, se racesc sub un jet de apa rece, se decojesc si se taie in cubulete.Ceapa si usturoiu se taie in bucatele mici.
3- Se topeste untul intr-o oala, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana se inmoaie.Se adauga morcovul si cartofii si se calesc un timp scurt impreuna. Se adauga 1 l de apa si cuburile- condiment si se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
4-Se adauga restul de legume, se condimenteaza si totul se fierbe pana se inmoaie. Se spala patrunjelul, se usuca prin stergere si se toaca marunt frunzele, fara tulpina. In final se presara in supa cand aceasta este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu sparanghel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam

9 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Ciorba de loboda rosie cu bors

Ciorba de loboda rosie cu bors

Se spală foarte bine loboda, se aleg frunzele sănătoase (dacă este cazul) și se opărește 2-3

11 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    O bunatate !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    O supa foarte buna si sanatoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de ceapa