autor:

lexxa25

» » Supe de legume

Supa de legume cu sparanghel verde

Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Ingrediente
500g sparanghel verde, 2 tije de telina, 3 dovlecei mici, 2 morcovi, 2 cartofi, 4 rosii mari, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 20g unt, 2 cuburi-condiment pentru supa, sare, piper alb, 1 legatura patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se curata sparanghelul, se taie capetele si se toaca in bucati de aprox. 4 cm. Se desfac tijele de telina, se spala si se indeparteaza fibrele mai dure tragand de jos in sus. Se spala dovleceii si se taie in fasii.
2. Se curata morcovii si cartofii si se taie in cubulete. Se oparesc rosiile, se racesc sub un jet de apa rece, se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa si usturoiul se taie in bucatele mici.
3. Se topeste untul intr-o oala, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana se inmoaie. Se adauga morcovul si cartofii si se calesc un timp scurt impreuna. Se adauga 1 l de apa si cuburile-condiment si se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
4. Se adauga restul de legume, se condimenteaza si totul se fierbe pana se inmoaie. Se spala patrunjelul, se usuca prin stergere si se toaca marunt frunzele, fara tulpina. In final se presara in supa cand aceasta este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu sparanghel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam

9 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUPA CREMA DE ROSII