autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de limba cu taitei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
4 bucati limba de porc, 50-60 g taitei instant (Rollton) sau taitei pentru supa, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 100 g dovlecel, 1 ardei gras galben sau verde, 2-3 linguri de ulei, cateva fire de patrunjel, sare, piper (optional 1 cub concentrat de vita)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi spalate si curatate (de la ardeiul gras scoateti cotorul) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si o limba se taie bucati pentru supa, restul se foloseste la alte preparate.
Intr-o supiera puneti bucatile de carne, zeama clocotita, taiteii instant sau taitei fierti in apa cu putina sare, dregeti gustul, puneti putin piper, morcov fiert si decorati cu frunze de patrunjel
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de limba cu taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert , in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac.

2 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Sa imi spui cum a iesit.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    interesanta reteta,am sa o prepar.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Da. Fac foarte des limba rasol, este mancarea preferata a sotului. Si atunci fac si supa cu taitei.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Interesanta supa...si cred ca e buna...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati limba de porc
  • 50-60 g taitei instant (Rollton) sau taitei pentru supa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 100 g dovlecel
  • 1 ardei gras galben sau verde
  • 2-3 linguri de ulei
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper (optional 1 cub concentrat de vita)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Supa de aripioare cu legume, dreasa cu ou