autor:

mihai

» » Supe de legume

Supa de linte rosii

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Ingrediente
1 cana de linte, 2 tulpini telina, 1 cartof mediu, 1 morcov mediu, 1 ceapa, 8 catai de usturoi, 1 cub de supa concetrata, 1 lingurita de chimen, sucul de la doua lamai, 2 foi de dafin, tobasco (optional), 3-4 linguri ulei de masline, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Taiem legumele bucatele dupa care punem ceapa taiata solzisori la rumenit intr-o oala cu uleiul incins timp de 2-3min. amestecand din cand in cand. Se adauga legumele si 4 catai de usturoi tocat marunt, amestecam din cand in cand timp de 3-4min. Adaugam lintele, un litru jumatate de apa fierbinte, cubul de supa, foile de dafin si lasam sa fiarba 20min. la foc potrivit. Punem in supa sucul de lamaie, restul de usturoi tocat marunt, tobasco dupa preferinta, piper si sare dupa gust si mai lasam sa fiarba cca, 2-3min. Tragem oala de pe foc scoatem foile de dafin, adaugam chimenul punem capacul si lasam sa odihneasca cca 5min. E o supa binevenita pe timp de iarna. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de roșii cu linte (de post)

Supă de roșii cu linte (de post)

Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau prin răzătoare, după care se călesc în

1 vot    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Supa de rosii cu galusti.

Supa de rosii cu galusti.

Se spala rosiile, se pun intregi la fiert pentru cel putin 30 minute.Stingem focul si le lasam putin

13 voturi    15 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate , cand voi gasi linte o voi pregati si eu .

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Foarte aromata si consistenta; ideala pentru zilele reci ale iernii si pentru zilele de post!***** Si in tarile arabe se acreste cu suc de lamaie, dar fiecare isi pune dupa gust in farfurie.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

    O bunãtate!!! felicitãri:)

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 cana de linte
  • 2 tulpini telina
  • 1 cartof mediu
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa
  • 8 catai de usturoi
  • 1 cub de supa concetrata
  • 1 lingurita de chimen
  • sucul de la doua lamai
  • 2 foi de dafin
  • tobasco (optional)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate , cand voi gasi linte o voi pregati si eu .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de dovleac