autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de linte si pui

Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
1 cubulet de unt (25 g), 1 morcov mare, 1 ceapa medie, 1/2 de telina, 100 g ciuperci, 2 linguri de vin alb sec, 1 l supa de pui, 100 g linte (1/2 pahar de 250g), 200 g pui, 1 frunza de dafin, 1 lingurita de cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Se taie cubulete ceapa, morcovul, telina, ciupercile. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga legumele taiate si putina apa, cam 50 ml. Se calesc 5 minute pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga supa, vinul, dafinul si cimbrul. Se da focul la mic, se acopera oala si se lasa sa fiarba cam 30 de minute pana se inmoaie legumele.
2.ntr-o tigaie de teflon se frige puiul dat cu putina sare. Se taie in bucatele de 2-3 cm.
3.Se pune si lintea in oala de supa si se lasa inca 40 de minute sa fiarba, tot cu capac. Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult si se completeaza cu apa daca este nevoie. Nu puneti sare decat spre sfarsit dupa ce o gustati, pentru ca in general, supa e deja sarata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte si pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de gaina

Supa de gaina

Se toaca legumele si se portioneaza carnea.gaina de tara se pune la fiert cu sare si piper. Oala

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de carne
Supa de rosii

Supa de rosii

Zarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul

7 voturi    8 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    ESTE FOARTE buna lintea imi place foarte mult.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cubulet de unt (25 g)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 de telina
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 1 l supa de pui
  • 100 g linte (1/2 pahar de 250g)
  • 200 g pui
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita de cimbru

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

ESTE FOARTE buna lintea imi place foarte mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de cartofi cu costita afumata