autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de linte si pui

Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
1 cubulet de unt (25 g), 1 morcov mare, 1 ceapa medie, 1/2 de telina, 100 g ciuperci, 2 linguri de vin alb sec, 1 l supa de pui, 100 g linte (1/2 pahar de 250g), 200 g pui, 1 frunza de dafin, 1 lingurita de cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Se taie cubulete ceapa, morcovul, telina, ciupercile. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga legumele taiate si putina apa, cam 50 ml. Se calesc 5 minute pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga supa, vinul, dafinul si cimbrul. Se da focul la mic, se acopera oala si se lasa sa fiarba cam 30 de minute pana se inmoaie legumele.
2.ntr-o tigaie de teflon se frige puiul dat cu putina sare. Se taie in bucatele de 2-3 cm.
3.Se pune si lintea in oala de supa si se lasa inca 40 de minute sa fiarba, tot cu capac. Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult si se completeaza cu apa daca este nevoie. Nu puneti sare decat spre sfarsit dupa ce o gustati, pentru ca in general, supa e deja sarata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte si pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu tarhon si crutoane

Supa de pui cu tarhon si crutoane

Tocati ceapa marunt si puneti la calit cu untul. Cand ceapa s-a calit, taiati puiul in fasii subtiri

5 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de carne
Supa de cartofi cu carne de porc

Supa de cartofi cu carne de porc

Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    ESTE FOARTE buna lintea imi place foarte mult.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cubulet de unt (25 g)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 de telina
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 1 l supa de pui
  • 100 g linte (1/2 pahar de 250g)
  • 200 g pui
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita de cimbru

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

ESTE FOARTE buna lintea imi place foarte mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de pui cu galuste