autor:

Varadi Silvia

» » Supe de legume

Supa de linte verde

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
250g linte verde, 1 morcov, 1 ceapa mai mica, 1 bucata mai mica telina, 3-4 catei de usturoi, 4-5 felii costita afumata, ½ ardei gras verde, sare si piper dupa gust, putin chimen pisat, 50ml smantana pentru gatit, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura partunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

21 voturi

Mod de preparare

Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.Se adauga lintea si 2 litri de apa.Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine.La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.Se serveste cu crutoane de paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Topim untul intr-o oala. Adaugam ceapa si morcovul si le calim. Intr-o oala punem la fiert supa

5 voturi    2 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa cu taitei

Supa cu taitei

Taiem pieptul de pui bucatele mici si il punem la fiert, in apa rece cu sare. Spalam legumele.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O idee foarte buna.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Ma bucur mult ca va place.Intradevar este tare buna si sanatoasa.Mihaele,sa imi spui cu ti-a iesit.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte buna si aromata.Am salvat reteta .

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Arata frumos si cred ca este si sanatoasa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      arata super!si ce buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ce bunaaaa!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

21 voturi

Ingrediente

  • 250g linte verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 bucata mai mica telina
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4-5 felii costita afumata
  • ½ ardei gras verde
  • sare si piper dupa gust
  • putin chimen pisat
  • 50ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura partunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovlecei Supa crema de dovlecei

Este o reteta de post super, super gustoasa si sanatoasa! Legumele curatate, spalate, taiate, se pun in oala pe fo,c cu apa cat sa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa crema de cartofi dulci Supa crema de cartofi dulci

Legumele curatate, spalate, taiate, se pun intr-un vas, pe foc, cu apa si putina sare, iar dupa ce au fiert bine timp de 15-20min, se

1 vot    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de rosii cu galuste