autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de mazare cu castravete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata, , 1 cartof mare taiat felii, , 1/2 ceapa taiata fideluta, , 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 50 g unt, , 1 castravete curatat de coaja si seminte, , 2 galbenusuri, , 150 ml smantana, , sare, , piper,, patrunjel sau marar verde pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-o oala mai mare mazarea, cartoful si ceapa, se adauga 300 ml de zeama de carne si 25 g de unt, se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, pana ce se inmoaie legumele, si se pune deoparte sa se raceasca putin.
Se toarna zeama cu legume in robotul de bucatarie, se mai adauga 125 ml de apa si se mixeaza - la viteza maxima - pana ce se obtine un piure mai gros.
Se taie castravetele in stifturi de marimea unui chibrit si se dunstuieste circa 8-10 minute, in untul ramas, amestecand din timp in timp ca sa nu se coloreze prea intens.
Se bat usor galbenusurile, se adauga smantana si piureul preparat anterior si se amesteca bine.
Se infierbanta zeama de carne ramasa, se incorporeaza amestecul de galbenus + piureul de legume si se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand intruna, pana ce supa se ingroasa si devine neteda. Se ia de pe foc, inainte sa dea in clocot, ca sa nu se inchege galbenusul.
Se gusta supa de sare si piper, se incorporeaza stifturile de castravete si verdeata tocata si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu castravete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa taiata marunt se caleste in unt sau ulei de masline pana devine translucida. Se adauga apoi

8 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile (cand coaja a crapat este semn ca rosia este buna de preparat). Se decojesc si

2 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata
  • 1 cartof mare taiat felii
  • 1/2 ceapa taiata fideluta
  • 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 50 g unt
  • 1 castravete curatat de coaja si seminte
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper,
  • patrunjel sau marar verde pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa cremoasa de cartofi cu porumb si creveti