autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de mazare cu castravete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata, , 1 cartof mare taiat felii, , 1/2 ceapa taiata fideluta, , 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 50 g unt, , 1 castravete curatat de coaja si seminte, , 2 galbenusuri, , 150 ml smantana, , sare, , piper,, patrunjel sau marar verde pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-o oala mai mare mazarea, cartoful si ceapa, se adauga 300 ml de zeama de carne si 25 g de unt, se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, pana ce se inmoaie legumele, si se pune deoparte sa se raceasca putin.
Se toarna zeama cu legume in robotul de bucatarie, se mai adauga 125 ml de apa si se mixeaza - la viteza maxima - pana ce se obtine un piure mai gros.
Se taie castravetele in stifturi de marimea unui chibrit si se dunstuieste circa 8-10 minute, in untul ramas, amestecand din timp in timp ca sa nu se coloreze prea intens.
Se bat usor galbenusurile, se adauga smantana si piureul preparat anterior si se amesteca bine.
Se infierbanta zeama de carne ramasa, se incorporeaza amestecul de galbenus + piureul de legume si se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand intruna, pana ce supa se ingroasa si devine neteda. Se ia de pe foc, inainte sa dea in clocot, ca sa nu se inchege galbenusul.
Se gusta supa de sare si piper, se incorporeaza stifturile de castravete si verdeata tocata si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu castravete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza,

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Taiem castravetii marunt sau ii dam pe razatoarea mare, acoperim cu sare si ii lasam la rece pentru

6 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata
  • 1 cartof mare taiat felii
  • 1/2 ceapa taiata fideluta
  • 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 50 g unt
  • 1 castravete curatat de coaja si seminte
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper,
  • patrunjel sau marar verde pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura