autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de mazare cu castravete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata, , 1 cartof mare taiat felii, , 1/2 ceapa taiata fideluta, , 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 50 g unt, , 1 castravete curatat de coaja si seminte, , 2 galbenusuri, , 150 ml smantana, , sare, , piper,, patrunjel sau marar verde pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-o oala mai mare mazarea, cartoful si ceapa, se adauga 300 ml de zeama de carne si 25 g de unt, se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, pana ce se inmoaie legumele, si se pune deoparte sa se raceasca putin.
Se toarna zeama cu legume in robotul de bucatarie, se mai adauga 125 ml de apa si se mixeaza - la viteza maxima - pana ce se obtine un piure mai gros.
Se taie castravetele in stifturi de marimea unui chibrit si se dunstuieste circa 8-10 minute, in untul ramas, amestecand din timp in timp ca sa nu se coloreze prea intens.
Se bat usor galbenusurile, se adauga smantana si piureul preparat anterior si se amesteca bine.
Se infierbanta zeama de carne ramasa, se incorporeaza amestecul de galbenus + piureul de legume si se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand intruna, pana ce supa se ingroasa si devine neteda. Se ia de pe foc, inainte sa dea in clocot, ca sa nu se inchege galbenusul.
Se gusta supa de sare si piper, se incorporeaza stifturile de castravete si verdeata tocata si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu castravete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa minestrone fara carne

Supa minestrone fara carne

Se fierb mai intai boabele spalate bine si scurse in trei ape. Se adauga apoi celelalte legume, spalate,

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
GAZPACHO REINVENTAT

GAZPACHO REINVENTAT

Pentru supa: - fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare; - cand sunt fierte,le strecori si

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata
  • 1 cartof mare taiat felii
  • 1/2 ceapa taiata fideluta
  • 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 50 g unt
  • 1 castravete curatat de coaja si seminte
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper,
  • patrunjel sau marar verde pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu fructe Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de legume