autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de mere cu praz si susan

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g praz, , 2 linguri de unt topit, , o lingura de praf de curry dulce (facultativ), , o lingurita de paprika dulce (boia), , un litru de apa fiarta cu Delikat, , 2 mere, , 2 linguri de suc de lamaie, , 2 linguri de susan, , sare, , piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul de mustati si de frunze, se taie in doua pe lung si se spala. Tulpinile se taie apoi pe lat, in inele de 1 cm latime. Se calesc intr-o lingura de unt topit, pus sa se incinga in oala. Se pune deasupra praful de curry si de boia, se lasa si ele sa se caleasca usor, apoi se toarna apa fiarta cu Delikat si se lasa lichidul cu prazul sa dea un clocot.
Se curata un mar, se taie in sferturi, curatindu-se de casuta si seminte. Se da pe razatoarea mare si se pune in supa. Se pune totul la fiert, pe flacara mica, circa 10 minute. Intre timp, se curata si celalalt mar, se taie in patru, apoi in felii mai subtiri. Se calesc in untul topit ramas, nu mai mult de doua minute. Deasupra se pun semintele de susan si se lasa sa se inmoaie. Se gusta supa de sare si de piper. Cand se serveste la masa, se pune in fiecare farfurie cate o lingura din compozitia de mar calit un susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mere cu praz si susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Cureţi şi speli legumele şi le tai cubuleţe, conopida o desfaci în bucheţele, iar fasolea o

1 vot    0 comentarii
1h 12 min
Supe de legume
Supa crema rece de sfecla rosie

Supa crema rece de sfecla rosie

-Curățați legumele și le tocați în cuburi; -Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute,

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g praz
  • 2 linguri de unt topit
  • o lingura de praf de curry dulce (facultativ)
  • o lingurita de paprika dulce (boia)
  • un litru de apa fiarta cu Delikat
  • 2 mere
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 linguri de susan
  • sare
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de varza rosie