Se spala si se curata legumele si merele, apoi se mai clatesc putin cu apa. Taiem merele felii si le punem intr-un bol, presarate cu putina sare de lamaie. Spalam orezul si il lasam in apa la inmuiat, pana il vom adauga la preparat.
Punem uleiul in oala de supa, adaugam ceapa solzisori si o sotam pana devine aurie, apoi stingem cu apa. Adaugam morcovii taiati felii mici sau dati prin razatoare si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute. Adaugam merele, orezul, sucul de rosii, rosiile, bulionul diluat, sarea, zaharul, tarhonul si cimbrul si lasam sa fiarba la unloc circa 20-30 de minute, la foc mediu. Adaugam la sfarsit busuiocul proaspat, tocat. Putem servi simplu sau putem adauga o lingura de smantana dulce in farfurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii