autor:

Suzana

» » Supe de legume

Supa de mere si ceapa

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2016

Ingrediente
- 2-3 cepe, - 3 morcovi, - 2-3 mere, - o cescuta de orez, - tarhon verde, - cimbru verde, - 2 lingurite de sare, - 1 lingura de zahar, - 1/2 litri suc de rosii din bucataria proprie, - 1 cutie rosii decojite in bulion, de preferinta bio, - 1 linguri de ulei de floarea soarelui, - 4-5 frunze de busuioc verde, - 1 lingurita sare de lamaie, - 2 litri de apa curata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata legumele si merele, apoi se mai clatesc putin cu apa. Taiem merele felii si le punem intr-un bol, presarate cu putina sare de lamaie. Spalam orezul si il lasam in apa la inmuiat, pana il vom adauga la preparat.
Punem uleiul in oala de supa, adaugam ceapa solzisori si o sotam pana devine aurie, apoi stingem cu apa. Adaugam morcovii taiati felii mici sau dati prin razatoare si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute. Adaugam merele, orezul, sucul de rosii, rosiile, bulionul diluat, sarea, zaharul, tarhonul si cimbrul si lasam sa fiarba la unloc circa 20-30 de minute, la foc mediu. Adaugam la sfarsit busuiocul proaspat, tocat. Putem servi simplu sau putem adauga o lingura de smantana dulce in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mere si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume - de post

Supa de legume - de post

Se curata zarzavatul si se taie in patru radacinoasele, celelalte cuburi. Ceapa eu o pun intreaga. Se

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 2-3 cepe
  • - 3 morcovi
  • - 2-3 mere
  • - o cescuta de orez
  • - tarhon verde
  • - cimbru verde
  • - 2 lingurite de sare
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1/2 litri suc de rosii din bucataria proprie
  • - 1 cutie rosii decojite in bulion
  • de preferinta bio
  • - 1 linguri de ulei de floarea soarelui
  • - 4-5 frunze de busuioc verde
  • - 1 lingurita sare de lamaie
  • - 2 litri de apa curata.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în

2 voturi    1 comentariu
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume