autor:

Fara foto

» » Supe de carne

supa de midii(scoici,stridii)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 septembrie 2005

Ingrediente
500 gr.de midii(scoici,stridii), 1 ceapa mijlocie, 50 ml.ulei de floarea soarelui sau masline, un catel de usturoi, sare si piper dupa gust, 1,5 litri de apa

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

34 voturi

Mod de preparare

O supa foarte gustoasa se obtine din midii.Cum acestea se gasesc din pacate mai greu,se poate folosi orice alta scoica chiar si cele de apa dulce,desi supa va fi mai putin gustoasa.Scoicile se incearca cu un cutit introdus intre valve pentru a vedea daca sunt vii.Se freaca apoi insistent cu o perie pentru a indeparta nisipul.Chiar daca vor fi curatate foarte bine este posibil ca intre valve sa ramana totusi fire de nisip.De aceea este recomandabil sa strecuram zeama de scoici inainte de intrebuintare.Apa se pune la fiert.In tot acest timp scoicile se tin in apa rece.Separat se caleste ceapa in ulei pana devine translucida-nu aurie.La sfarsit se adauga catelul de usturoi taiat cat mai marunt.
Cand apa clocoteste se introduc scoicile.Acestea trebuie sa se deschida in cateva zeci de secunde.cele care nu s-au deschis se arunca.Se fierb la foc viu aproximativ 10 minute.Cu ajutorul unei spumiere se scot pe un platou si se se separa carnea de valve.Acestea nu se arunca ci se pastreaza pentru un alt preparat pe care il voi prezenta in alta reteta.Zeama rezultata e strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu ceapa calita usor.Se lasa sa fiarba 5 minute pana se inmoaie bine ceapa.Se adauga carnea de scoica, si se mai lasa sa fiarba 5 minut.Nu se fierbe mai mult pentru ca se intaresc si isi pierd fragezimea.Se adauga doar sare si piper,pentru a nu acoperi gustul natural al supei.Cine doreste poate adauga in supa innainte de a fi servita o bucatica de unta proaspat de 85%grasime.Supa se serveste simpla sau cu crutoane de paine.Este foarte gustoasa chiar si rece servita la cina in serile toride de vara
Daca ti-a placut reteta noastra "supa de midii(scoici,stridii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa crema de ciuperci cu perisoare

Supa crema de ciuperci cu perisoare

Perisoarele din aceasta supa sunt facute din carne de pui sau curcan, morcov, ou si gris. O combinatie

35 voturi    8 comentarii
50 min
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

34 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.de midii(scoici,stridii)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 50 ml.ulei de floarea soarelui sau masline
  • un catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1,5 litri de apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Canja de galinha(Supa portugheza de gaina)