supa de midii(scoici,stridii)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr.de midii(scoici,stridii)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 50 ml.ulei de floarea soarelui sau masline
  • un catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1,5 litri de apa

Mod de preparare

O supa foarte gustoasa se obtine din midii.Cum acestea se gasesc din pacate mai greu,se poate folosi orice alta scoica chiar si cele de apa dulce,desi supa va fi mai putin gustoasa.Scoicile se incearca cu un cutit introdus intre valve pentru a vedea daca sunt vii.Se freaca apoi insistent cu o perie pentru a indeparta nisipul.Chiar daca vor fi curatate foarte bine este posibil ca intre valve sa ramana totusi fire de nisip.De aceea este recomandabil sa strecuram zeama de scoici inainte de intrebuintare.Apa se pune la fiert.In tot acest timp scoicile se tin in apa rece.Separat se caleste ceapa in ulei pana devine translucida-nu aurie.La sfarsit se adauga catelul de usturoi taiat cat mai marunt.

Cand apa clocoteste se introduc scoicile.Acestea trebuie sa se deschida in cateva zeci de secunde.cele care nu s-au deschis se arunca.Se fierb la foc viu aproximativ 10 minute.Cu ajutorul unei spumiere se scot pe un platou si se se separa carnea de valve.Acestea nu se arunca ci se pastreaza pentru un alt preparat pe care il voi prezenta in alta reteta.Zeama rezultata e strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu ceapa calita usor.Se lasa sa fiarba 5 minute pana se inmoaie bine ceapa.Se adauga carnea de scoica, si se mai lasa sa fiarba 5 minut.Nu se fierbe mai mult pentru ca se intaresc si isi pierd fragezimea.Se adauga doar sare si piper,pentru a nu acoperi gustul natural al supei.Cine doreste poate adauga in supa innainte de a fi servita o bucatica de unta proaspat de 85%grasime.Supa se serveste simpla sau cu crutoane de paine.Este foarte gustoasa chiar si rece servita la cina in serile toride de vara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise