autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Supe de legume

Supa de morcov cu fenicul

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii, 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime, 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi, 1 catel de usturoi, 5 linguri ulei de masline extravirgin, putin zahar(1/4 lingurita), 1 cub Maggi, 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa frunzulitele de la fenicul si se pun deoparte. Se incalzeste cuptorul la foc mi. Intr-o tava se pun feniculul, morcovii, ceapa si usturoiul stropite cu ulei si presarate cu sarea, piperul si zaharul. Se dau la cuptor pentru 25-30 min., amestecind din cind in cind. Zarzavatul copt se mixeaza la blender. Se pune in oala, daca mai e cazul adaugind apa si se mai fierbe 2-3 min.
Semintele de fenicul se risnesc si se amesteca cu 2 linguri ulei. Se rastoarna supa in supiera si se garniseste cu frunzele de fenicul pastrate si cu uleiul cu seminte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de morcov cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de ciuperci

Supa-crema de ciuperci

O cratita,in care se pune uleiul si untul,se pune pe foc; se pune,apoi,ceapa taiata marunt;dupa

41 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu ghimbir

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovleacul

5 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    De unde fenicul ?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii
  • 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime
  • 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • putin zahar(1/4 lingurita)
  • 1 cub Maggi
  • 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbita de cartofi si rosii inflorata