autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Supe de legume

Supa de morcov cu fenicul

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii, 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime, 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi, 1 catel de usturoi, 5 linguri ulei de masline extravirgin, putin zahar(1/4 lingurita), 1 cub Maggi, 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa frunzulitele de la fenicul si se pun deoparte. Se incalzeste cuptorul la foc mi. Intr-o tava se pun feniculul, morcovii, ceapa si usturoiul stropite cu ulei si presarate cu sarea, piperul si zaharul. Se dau la cuptor pentru 25-30 min., amestecind din cind in cind. Zarzavatul copt se mixeaza la blender. Se pune in oala, daca mai e cazul adaugind apa si se mai fierbe 2-3 min.
Semintele de fenicul se risnesc si se amesteca cu 2 linguri ulei. Se rastoarna supa in supiera si se garniseste cu frunzele de fenicul pastrate si cu uleiul cu seminte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de morcov cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume pasate cu porumb

Supa de legume pasate cu porumb

Se curata toate legumele, se spala si se pun la fiert intr-o oala.Dupa ce s-au fiert ,pastram apa

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Supa de ghebe

Supa de ghebe

Se curata si se taie marunt toate legumele. Ghebele mele au fost congelate. In doua linguri ulei

7 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    De unde fenicul ?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii
  • 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime
  • 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • putin zahar(1/4 lingurita)
  • 1 cub Maggi
  • 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa crema de mazare