autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Supe de legume

Supa de morcov cu fenicul

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii, 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime, 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi, 1 catel de usturoi, 5 linguri ulei de masline extravirgin, putin zahar(1/4 lingurita), 1 cub Maggi, 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa frunzulitele de la fenicul si se pun deoparte. Se incalzeste cuptorul la foc mi. Intr-o tava se pun feniculul, morcovii, ceapa si usturoiul stropite cu ulei si presarate cu sarea, piperul si zaharul. Se dau la cuptor pentru 25-30 min., amestecind din cind in cind. Zarzavatul copt se mixeaza la blender. Se pune in oala, daca mai e cazul adaugind apa si se mai fierbe 2-3 min.
Semintele de fenicul se risnesc si se amesteca cu 2 linguri ulei. Se rastoarna supa in supiera si se garniseste cu frunzele de fenicul pastrate si cu uleiul cu seminte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de morcov cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume cu galuste condimentate

Supa de legume cu galuste condimentate

Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina

18 voturi    17 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de linte rosie(Cream of red lentil soup )

Supa crema de linte rosie(Cream of red lentil soup )

Este o supa foarte gustoasa, care se pregateste usor si intr-un timp foarte scurt. Eu de obicei

0 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    De unde fenicul ?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii
  • 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime
  • 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • putin zahar(1/4 lingurita)
  • 1 cub Maggi
  • 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de linte cu usturoi Supa crema de linte cu usturoi

Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de legume cu fasole verde Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa de rosii cu galuste