autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Supe de legume

Supa de morcov cu fenicul

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii, 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime, 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi, 1 catel de usturoi, 5 linguri ulei de masline extravirgin, putin zahar(1/4 lingurita), 1 cub Maggi, 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa frunzulitele de la fenicul si se pun deoparte. Se incalzeste cuptorul la foc mi. Intr-o tava se pun feniculul, morcovii, ceapa si usturoiul stropite cu ulei si presarate cu sarea, piperul si zaharul. Se dau la cuptor pentru 25-30 min., amestecind din cind in cind. Zarzavatul copt se mixeaza la blender. Se pune in oala, daca mai e cazul adaugind apa si se mai fierbe 2-3 min.
Semintele de fenicul se risnesc si se amesteca cu 2 linguri ulei. Se rastoarna supa in supiera si se garniseste cu frunzele de fenicul pastrate si cu uleiul cu seminte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de morcov cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac cu fructe

Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Ciorba de leurda cu ochiuri romanesti

Ciorba de leurda cu ochiuri romanesti

Curatam leurda si ii rupem coditele , apoi o spalam bine si o scurgem. Punem supa de carne in oala

2 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    De unde fenicul ?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul de marime medie,taiati felii
  • 1/2 kg morcov, in sferturi pr lungime
  • 1 ceapa mijlocie taiata in sferturi
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • putin zahar(1/4 lingurita)
  • 1 cub Maggi
  • 2 1/2 cesti apa 1 lingurita seminte de fenicul

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

scuze ca raspund cu intirziere dar am avut probleme cu laptopul fenicul se gaseste la Metro,Selgros,Real ..etc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de broccoli