autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de orez cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
250 gr. orez cu bobul lung,, 200 gr. fasole verde, , 3 rosii, , 2 morcovi,, 1 ardei rosu mic, , 1 dovlecel mic, , o bucata mica de praz, , 100 gr. mazare din conserva (sau congelata), , 6 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), , 1 ceapa, , 1 cub de concentrat de legume sau vita, , 2 catei de usturoi, , 50 gr. parmezan sau cascaval ras, , 1 legatura de busuioc, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatati morcovii. Spalati ardeiul si taiati-l in doua, curatati-l de seminte si de partile albe. Curatati prazul si taiati-l in rondele, apoi taiati marunt, ca pentru ciorba, morcovii, dovlecelul, rosiile si ardeiul. Curatati fasolea de ata si rupeti pastaile in doua.
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o tigaie, intr-o lingura de untdelemn incins. Adaugati orezul, amestecati si lasati-l pe foc vreme de 3 minute. Sarati, piperati.
Fierbeti separat in 1,5 litri de apa, tableta de concentrat de legume sau vita, turnati-o peste orez, lasati sa fiarba pe foc mic vreme de 5 minute. Adaugati in oala toate legumele taiate. Dupa 10 minute de fiert, adaugati si mazarea si mai lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
Spalati si tocati patrunjelul. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu parmezanul si cateii de usturoi curatati si pisati. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugand putin cate putin restul de untdelemn. Bateti compozitia cu o furculita, ca sa se omogenizeze perfect. Varsati supa intr-un castron, adaugati sosul de patrunjel, amestecati, serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de orez cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu orez si legume pasate

Supa de rosii cu orez si legume pasate

Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Supe de legume
Supa-crema de dovleac

Supa-crema de dovleac

Cartofii, morcovi, dovleacul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Apoi, intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. orez cu bobul lung,
  • 200 gr. fasole verde
  • 3 rosii
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 dovlecel mic
  • o bucata mica de praz
  • 100 gr. mazare din conserva (sau congelata)
  • 6 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin)
  • 1 ceapa
  • 1 cub de concentrat de legume sau vita
  • 2 catei de usturoi
  • 50 gr. parmezan sau cascaval ras
  • 1 legatura de busuioc
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de morcovi (supa portocalie)