autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de pasare cu galuşte

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 pui, 2,5 I apa,400 g morcovi, 250 g albitura, 100 g telina, 150 g ceapa, 50 g verdeata, 200 g gris, 100 g unt (untura), 4 oua, 30-40 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

52 voturi

Mod de preparare

Puiul, dupa ce a fost curatat, se trece prin flacara, se spala si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu: morcovii, albitura, telina, ceapa, curatate, spalate si taiate in sferturi. In cazul folosirii unei pasari batrine, legumele se vor adauga la fiert cind aceasta a fiert pe jumatate. Dupa fierberea puiului si a zarzavatului se strecoara supa in alt vas si se lasa pe marginea masinii de gatit, timp in care se pregatesc galustele: untul si galbenusurile se freaca separat pina se spumeaza, apoi se amesteca ambele componente, amestecind usor, se pune grişul sub forma de ploaie si se amesteca continuu, apoi se adauga albusurile batute spuma si se continua usor amestecarea compozitiei. Cu o lingurita inmuiata in apa calda se formeaza galuste, care se pun in supa si se fierb cca. 20 minute. Se incearca o galusca pentru a controla daca sint bine fierte pina în mijloc. Se potriveste de sare si se serveste cu verdeaţă taiata marunt si galustele respective.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu galuşte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de galuste cu piept de pasare

Supa de galuste cu piept de pasare

Pentru ca supa sa iese gustoasa va trebui sa folosim carne de pui cu os, pentru a da supei consistenta

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Supe de carne
Supa de galuste.

Supa de galuste.

Se spala carnea de pui bine si se pune la fiert. Zarzavatul se taie mai mare. Cand incepe sa

1 vot    4 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

52 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema cu perisoare de pui