Supa de pasare cu galuşte

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 pui
  • 2
  • 5 I apa
  • 400 g morcovi
  • 250 g albitura
  • 100 g telina
  • 150 g ceapa
  • 50 g verdeata
  • 200 g gris
  • 100 g unt (untura)
  • 4 oua
  • 30-40 g sare.

Mod de preparare

Puiul, dupa ce a fost curatat, se trece prin flacara, se spala si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu: morcovii, albitura, telina, ceapa, curatate, spalate si taiate in sferturi. In cazul folosirii unei pasari batrine, legumele se vor adauga la fiert cind aceasta a fiert pe jumatate. Dupa fierberea puiului si a zarzavatului se strecoara supa in alt vas si se lasa pe marginea masinii de gatit, timp in care se pregatesc galustele: untul si galbenusurile se freaca separat pina se spumeaza, apoi se amesteca ambele componente, amestecind usor, se pune grişul sub forma de ploaie si se amesteca continuu, apoi se adauga albusurile batute spuma si se continua usor amestecarea compozitiei. Cu o lingurita inmuiata in apa calda se formeaza galuste, care se pun in supa si se fierb cca. 20 minute. Se incearca o galusca pentru a controla daca sint bine fierte pina în mijloc. Se potriveste de sare si se serveste cu verdeaţă taiata marunt si galustele respective.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise