autor:

autor

» » Supe de carne

Supa de pasare cu galuste de gris

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
100 g carne de pasare, 25 g morcov, 10 g albitura, 15 g telina, 10 g ceapa, 10 ml ulei, 5 g verdeata, 1-2 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

89 voturi

Mod de preparare

Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma, se adauga legumele. Dupa ce au fiert toate, se strecoara supa in alt vas si se adauga uleiul.

Pentru prepararea galustelor (la 500 ml supa) sunt necesare 5 g unt, un ou, o lingura gris, 1 g sare. Se freaca bine untul cu galbenusul si sarea, apoi se incorporeaza grisul si albusul batut spuma (se pot prepara si fara unt). Compozitia se toarna, cu lingurita, in supa care clocoteste. In caz ca prima galusca se desface, se mai pune putin gris in compozitie. Galustele se fierb in supa 10-15 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Zama acra de afumatura cu moare

Zama acra de afumatura cu moare

Carnea de porc afumata (coaste, cotlet cu os, carnat) se taie in bucati potrivite si se pune intr-o

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa cu galuste de gris

Supa cu galuste de gris

Pulpele curatate, spalate, le pui la fiert in apa rece. Strangi spuma, adaugi legumele, sarea, dafinul,

37 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Nici eu nu adaug unt in galuste,eventual un pic de ulei...!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

    Eu nu folosesc unt pentru galuste.Bat ouale bine,cu putina sare,piper alb,adaug gris in ploaie si amestec cu grija pana obtin consistenta dorita si las cateva minute compozitia sa se odihneasca,apoi le torn cu lingurita in supa.Cateodata mai adaug un varf de praf de copt in compozitie si ies fragede si fierb mai repede.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

89 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de curcan