autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de pasare cu ou si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 l zeama concentrata de pasare, , 1 piept de pui, , 2 oua, , 2 linguri zeama de lamaie, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 6 linguri orez cu bobul lung, , fiert, , sare,, piper negru macinat, , 2 linguri patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui circa 15-20 de minute in zeama concentrata (Knorr+apa) pana ce se desprinde carnea de pe os.
Se scoate din apa, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama printr-o sita deasa intr-o oala curata. Se curata de pielita si oase pieptul fiert si se taie felii subtiri.
Se bat ouale cu zeama si coaja de lamaie si se incorporeaza 1 lingura de zeama, amestecand puternic.
Restul de zeama se da in clocot, se ia de pe foc si se incorporeaza, pe rand, orezul fiert, feliile de carne si ouale batute. Se gusta supa de sare si piper si se mai lasa 3-4 minute la foc foarte mic, amestecand intruna, pana ce se infierbanta si devine cremoasa. (Nu trebuie lasata sa fiarba, ca sa nu se „branzeasca” ouale.)
Se adauga patrunjelul verde tocat si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu ou si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa din pulpa de curcan cu taitei instant

Supa din pulpa de curcan cu taitei instant

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea de curcan. Cand clocoteste

6 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

Legumele se taie marunt sau se rad si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Pieptul de

19 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 11 august 2008

    O supa destul de delicoasa am gatit si eu de curand si a iesit foarte buna, o recomand si celor care adora supele acrisoare.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 l zeama concentrata de pasare
  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 6 linguri orez cu bobul lung
  • fiert
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat marunt.

Raporteaza reteta

Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

O supa destul de delicoasa am gatit si eu de curand si a iesit foarte buna, o recomand si celor care adora supele acrisoare.

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa