Supa de pasare cu ou si lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 l zeama concentrata de pasare,
  • 1 piept de pui,
  • 2 oua,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • 6 linguri orez cu bobul lung,
  • fiert,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui circa 15-20 de minute in zeama concentrata (Knorr+apa) pana ce se desprinde carnea de pe os.

Se scoate din apa, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama printr-o sita deasa intr-o oala curata. Se curata de pielita si oase pieptul fiert si se taie felii subtiri.

Se bat ouale cu zeama si coaja de lamaie si se incorporeaza 1 lingura de zeama, amestecand puternic.

Restul de zeama se da in clocot, se ia de pe foc si se incorporeaza, pe rand, orezul fiert, feliile de carne si ouale batute. Se gusta supa de sare si piper si se mai lasa 3-4 minute la foc foarte mic, amestecand intruna, pana ce se infierbanta si devine cremoasa. (Nu trebuie lasata sa fiarba, ca sa nu se „branzeasca” ouale.)

Se adauga patrunjelul verde tocat si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc