autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de pasare cu ou si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 l zeama concentrata de pasare, , 1 piept de pui, , 2 oua, , 2 linguri zeama de lamaie, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 6 linguri orez cu bobul lung, , fiert, , sare,, piper negru macinat, , 2 linguri patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui circa 15-20 de minute in zeama concentrata (Knorr+apa) pana ce se desprinde carnea de pe os.
Se scoate din apa, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama printr-o sita deasa intr-o oala curata. Se curata de pielita si oase pieptul fiert si se taie felii subtiri.
Se bat ouale cu zeama si coaja de lamaie si se incorporeaza 1 lingura de zeama, amestecand puternic.
Restul de zeama se da in clocot, se ia de pe foc si se incorporeaza, pe rand, orezul fiert, feliile de carne si ouale batute. Se gusta supa de sare si piper si se mai lasa 3-4 minute la foc foarte mic, amestecand intruna, pana ce se infierbanta si devine cremoasa. (Nu trebuie lasata sa fiarba, ca sa nu se „branzeasca” ouale.)
Se adauga patrunjelul verde tocat si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu ou si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa Lucsicos

Supa Lucsicos

Incepem prin a pune apa la fiert si doar cand clocoteste bagam coditele de porc si sare.In timp ce

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Ciorba de ciuperci cu kaizer

Ciorba de ciuperci cu kaizer

Se incinge uleiul in oala de ciorba, si se caleste un pic ceapa si kaizerul taiat feliute. Se adauga

6 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 11 august 2008

    O supa destul de delicoasa am gatit si eu de curand si a iesit foarte buna, o recomand si celor care adora supele acrisoare.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 l zeama concentrata de pasare
  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 6 linguri orez cu bobul lung
  • fiert
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat marunt.

Raporteaza reteta

Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

O supa destul de delicoasa am gatit si eu de curand si a iesit foarte buna, o recomand si celor care adora supele acrisoare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa cu galuste de gris