autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de porumb cu smantana si branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 100 g unt, , 2 cepe mari tocate marunt, , 1 catel de usturoi pisat, , 2 lingurite chimen, , 1 litru de apa fiarta cu concentrat de pasare, , 2 cartofi mijlocii curatati de coaja si taiati bucati potrivite,, 1 cana de boabe de porumb din conserva, scurse, zdrobite cu furculita si amestecate cu putin unt inmuiat, , 2 cani de boabe de porumb din conserva pastrate intregi, , 1/4 cana patrunjel verde tocat, , 1 cana de cascaval mai uscat, , dat pe razatoare, , sare, , piper macinat, , 4 linguri smantana, , 2 linguri de codite de ceapa verde tocate (facultativ), ca garnitura.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Incingeti untul intr-o oala cu fundul gros. Puneti ceapa sa se caleasca, vreme de 5 minute. Adaugati usturoiul si chimenul si lasati-le sa se caleasca, vreme de un minut. Amestecati. Turnati deasupra apa fiarta cu concentrat si puneti-o iarasi la fiert. Puneti cartofii. Reduceti focul si lasati sa fiarba zece minute, fara capac. - Adaugati porumbul intreg, porumbul zdrobit si amestecat cu unt, patrunjelul tocat si mai lasati supa sa fiarba zece minute. - Amestecati in supa smantana si branza rasa, gustati de sare si de piper. Serviti supa fierbinte, cu ceapa verde tocata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de porumb cu smantana si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei

70 voturi    19 comentarii
1h
Supe de legume
Supa-crema cu crutoane aromate

Supa-crema cu crutoane aromate

1.Se curata legumele de coaja,se taie marunt apoi se spala bine cu apa rece si se pun intr-o craticioara

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 100 g unt
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 lingurite chimen
  • 1 litru de apa fiarta cu concentrat de pasare
  • 2 cartofi mijlocii curatati de coaja si taiati bucati potrivite,
  • 1 cana de boabe de porumb din conserva
  • scurse
  • zdrobite cu furculita si amestecate cu putin unt inmuiat
  • 2 cani de boabe de porumb din conserva pastrate intregi
  • 1/4 cana patrunjel verde tocat
  • 1 cana de cascaval mai uscat
  • dat pe razatoare
  • sare
  • piper macinat
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri de codite de ceapa verde tocate (facultativ)
  • ca garnitura.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de fasole