autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz, , 50 g unt, , 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii, , 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare, , sare, , piper negru macinat, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , 375 ml smantana, , 3 linguri patrunjel verde tocat, , frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza varfurile verzi de praz, se spala bine tulpinile, se taie in doua pe lung si pe urma fasii subtiri.
Se topeste untul - intr-o oala mai mare -, la foc mic, si se dunstuieste in el prazul, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga cartofii si zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute, ca sa se inmoaie legumele.
Se trec legumele si zeama printr-o sita fina sau se mixeaza in robotul de bucatarie, se incorporeaza frisca in pireul astfel obtinut si se tine supa 2-3 ore la rece.
Inainte de a o servi, se adauga patrunjelul tocat, se toarna in boluri mai mici si se garniseste cu frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe? Ghebele sau opinticile, cum li se mai spune,

4 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz
  • 50 g unt
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii
  • 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 375 ml smantana
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ceapa Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci