Supa de praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz,
  • 50 g unt,
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii,
  • 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • 375 ml smantana,
  • 3 linguri patrunjel verde tocat,
  • frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Mod de preparare

Se indeparteaza varfurile verzi de praz, se spala bine tulpinile, se taie in doua pe lung si pe urma fasii subtiri.

Se topeste untul - intr-o oala mai mare -, la foc mic, si se dunstuieste in el prazul, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga cartofii si zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute, ca sa se inmoaie legumele.

Se trec legumele si zeama printr-o sita fina sau se mixeaza in robotul de bucatarie, se incorporeaza frisca in pireul astfel obtinut si se tine supa 2-3 ore la rece.

Inainte de a o servi, se adauga patrunjelul tocat, se toarna in boluri mai mici si se garniseste cu frunze de patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise