autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz, , 50 g unt, , 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii, , 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare, , sare, , piper negru macinat, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , 375 ml smantana, , 3 linguri patrunjel verde tocat, , frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza varfurile verzi de praz, se spala bine tulpinile, se taie in doua pe lung si pe urma fasii subtiri.
Se topeste untul - intr-o oala mai mare -, la foc mic, si se dunstuieste in el prazul, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga cartofii si zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute, ca sa se inmoaie legumele.
Se trec legumele si zeama printr-o sita fina sau se mixeaza in robotul de bucatarie, se incorporeaza frisca in pireul astfel obtinut si se tine supa 2-3 ore la rece.
Inainte de a o servi, se adauga patrunjelul tocat, se toarna in boluri mai mici si se garniseste cu frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz

Supa crema de dovleac cu praz

Supele crema sunt foarte sanatoase si consistente, iar vestea buna este ca ai la indemana sute de

0 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz
  • 50 g unt
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii
  • 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 375 ml smantana
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa crema de dovlecei cu creveti