autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz, , 50 g unt, , 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii, , 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare, , sare, , piper negru macinat, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , 375 ml smantana, , 3 linguri patrunjel verde tocat, , frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza varfurile verzi de praz, se spala bine tulpinile, se taie in doua pe lung si pe urma fasii subtiri.
Se topeste untul - intr-o oala mai mare -, la foc mic, si se dunstuieste in el prazul, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga cartofii si zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute, ca sa se inmoaie legumele.
Se trec legumele si zeama printr-o sita fina sau se mixeaza in robotul de bucatarie, se incorporeaza frisca in pireul astfel obtinut si se tine supa 2-3 ore la rece.
Inainte de a o servi, se adauga patrunjelul tocat, se toarna in boluri mai mici si se garniseste cu frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz

Supa crema de dovleac cu praz

Supele crema sunt foarte sanatoase si consistente, iar vestea buna este ca ai la indemana sute de

0 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz
  • 50 g unt
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii
  • 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 375 ml smantana
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbita de legume cu smantana , reteta pentru o alimentatie sanatoasa