Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bucatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.
Intre timp facem crochetele.
Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini:
il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou:Framantam bine pana obtinem o biluta compacta,pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon,rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede,Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii