autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de pui cu flechite

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg tacam sau carne de pui, 50-60 g flechite (paste fainoaste patratele), 2 cepe, 2 morcovi, 1 felie telina (50-60 g), 1 pastarnac, 1 legatura patrunjel, 2 lingurite zahar, 1 cub/lingurita concentrat pui sau legume, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata. Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25 minute. Se drege gustul de sare.
Intre timp puneti un litru de apa cu putina sare la fiert, cand clocoteste puneti flechitele in ploaie si fierbeti-le 7-8 minute (dupa indicatiile de pe ambalaj), apoi strecurati-le si clatiti-le cu apa rece.
Puneti pastele bine scurse in supiera, supa clocotita si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte (cu piper).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu flechite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Supa cu piept de pui

Supa cu piept de pui

Curatam legumele si le spalam. Ceapa si morcovul le taiem marunt. Dovlecelul il taiem rondele, iar

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Foarte buna,eu pun si carnita in supa cand o servesc este mai hranitoare si mai gustoasa.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Multumesc mult de aprecieri.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • Fara foto

      Tina , 02 decembrie 2009

      da e foarte buna

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Si eu am facut salata de boeuf. :) Cred ca micutii se bucura sa manance dinozauri. :)

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Doina, eu fac aceasta supa cu dinozauri ! (pastele sunt in forma de dinozaur)Pentru micutii mei clienti de la cantina.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Iar eu as face si o salata de boeuf din legumele fierte. Foarte gustoasa supa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc. Si foarte usor de facut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Foarte gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg tacam sau carne de pui
  • 50-60 g flechite (paste fainoaste patratele)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina (50-60 g)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub/lingurita concentrat pui sau legume
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Consommé de pui