SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof potrivit
  • 1 telina potrivita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Pentru galusti:
  • 3 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 15 linguri cu gris

Mod de preparare

Se spala puiul si se curata de piele(cine prefera il poate pune cu piele cu tot),se pune intr-o oala de 5 l si se acopera cu apa pana la jumatatea olei.Se lasa sa fiarba cat se formeaza spuma,care se ia cu o spumiera.Apoi se adauga zarzavatul curatat si spalt.Eu am taiat morcovul rondele,telina cuburi,la fel si cartoful.Ceapa se pune intreaga,ardeiul taiat in 2,pastarnacul intreg, iar cateii de usturoi curatati.Se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata.Eu scot apoi din supa,ceapa,pastarnacul si ardeiul gras,restul legumelor le las in supa.Intre timp pregatim galustele:

Se separa albusul de galbenusi.Separat se bate albusul spuma,iar galbenusurile se freaca cu sare si piper dupa gust si se adauga altenativ gris si albus,amestecand usor de jos in sus.Se continua pana se termina grisul.Se lasa sa stea 2 minute,apoi se adauga in supa cu ajutorul unei furculite sau linguri.Se adauga putina apa rece si se lasa sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra oalei,se adauga de 2-3 ori cate o ceasca de apa rece.Cand galustele sunt moi inseamna ca oprim focul si punem deasupra patrunjel proapat tocat.Cine prefera poate adauga in supa si fidea.Eu am pus putina fidea din faina de orez.Se poate servi alaturi de crutoane de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise