autor:

Varadi Silvia

» » Supe de carne

SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
1 pui, 3 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 cartof potrivit, 1 telina potrivita, 3-4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel proaspat tocat, Pentru galusti:, 3 oua, sare si piper dupa gust, 15 linguri cu gris

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Se spala puiul si se curata de piele(cine prefera il poate pune cu piele cu tot),se pune intr-o oala de 5 l si se acopera cu apa pana la jumatatea olei.Se lasa sa fiarba cat se formeaza spuma,care se ia cu o spumiera.Apoi se adauga zarzavatul curatat si spalt.Eu am taiat morcovul rondele,telina cuburi,la fel si cartoful.Ceapa se pune intreaga,ardeiul taiat in 2,pastarnacul intreg, iar cateii de usturoi curatati.Se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata.Eu scot apoi din supa,ceapa,pastarnacul si ardeiul gras,restul legumelor le las in supa.Intre timp pregatim galustele:
Se separa albusul de galbenusi.Separat se bate albusul spuma,iar galbenusurile se freaca cu sare si piper dupa gust si se adauga altenativ gris si albus,amestecand usor de jos in sus.Se continua pana se termina grisul.Se lasa sa stea 2 minute,apoi se adauga in supa cu ajutorul unei furculite sau linguri.Se adauga putina apa rece si se lasa sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra oalei,se adauga de 2-3 ori cate o ceasca de apa rece.Cand galustele sunt moi inseamna ca oprim focul si punem deasupra patrunjel proapat tocat.Cine prefera poate adauga in supa si fidea.Eu am pus putina fidea din faina de orez.Se poate servi alaturi de crutoane de paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Galuste de gris pentru supa de pui

Galuste de gris pentru supa de pui

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma. Se

107 voturi    17 comentarii
30 min
Supe de carne
Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris

Se pune puiul la fiert( eu pun 7-8 litri deoarece din pulpe piept si o parte din supa le folosesc

2 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine):

    Mie nu mi-a iesit nimic. Cred k este prea mult gris.

  • Motanul_Încălțat

    Motanul_Încălțat (Maestru bucatar):

    Am respectat cu fidelitate reteta (pentru ca este prima data cand fac supa cu galusti). Nu stiu de ce, dar galustile nu mi s-au prins foarte bine... :(

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Supa mea nu apare colorata,pentru ca noi fierbem legumele si dupa aceea, le scoatem pe toate si ramane numai supa cu galustele.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine):

      Eu adaug putin ulei si cateva picaturi de apa minerala la galuste. Imi place foarte multa supa de pui cu galuste de gris.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

  • Fara foto

    Cely , 29 septembrie 2009

    Tae buna mai este supa de pui cu galuste de gris

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    Vai ce pofta de supa mi-ai facut Silvia !Nu am facut de mult...si din carnita si zarzavat sa faci niste salata de boeuf.... Vai , vai ce bunatate !!!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Imi plac galustele foarte mult si sunt foarte usor de facut. Eu le fac mari ptr ca imi plac asa de mult, uneori maninc galuste cu supa :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Sunt inebunita dupa supa cu galuste.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Sunt inebunita dupa sua cu galuste.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Asa imi place si mie,supa trebuie sa fie clara sa o mananci din ochi.Felicitari draga Silvi0ara.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Superb arata supa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Arata foarte bine si cred ca este o bunatate...Imi place foarte mult supa cu galuste...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

22 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu sira de miel