autor:

autor

» » Supe de carne

Supa de pui cu galusti

    Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
(6 portii):, Un pui (spatele, aripi, copanele), 2 morcovi taiati rondele, O telina rasa, Un pastarnac ras, O ceapa mare tocata, Un cartof taiat cubulete, 2 oua, 7-10 linguri gris, O lingura ulei, Jumatate lingurita bicarbonat, Sare, piper, Patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

6 voturi

Mod de preparare

Puneti puiul taiat si spalat bine, legumele si cartoful la foc mic in 2 litri de apa. Lasati sa fiarba cu capacul pus pana cand toate sunt fierte. In stadiul asta scoateti puiul si aveti doua posibilitati: fie sa il dezosati si sa puneti o parte din pui in supa, fie sa nu il puneti deloc. De asemenea, puteti scoate legumele daca vreti o supa clara. Eu am lasat legumele si o parte din pui dezosat. Asezonati, puteti pune si delikat daca doriti.

Faceti galustile astfel: bateti bine ouale apoi puneti grisul si amestecati impreuna cu uleiul si bicarbonatul. Asezonati. Eu initial pusesem 6 linguri de gris dar mi s-a parut mult prea subtire sosul si am mai pus cu punga, deci nu am numarat lingurile, cel mai probabil am pus inca 6 linguri. Am testat astfel: am pus lingura in supa sa se infierbante, apoi am luat cu lingura din marginea bolului pasta de gris si am bagat-o in ciorba cat mai adanc pentru ca galusca sa se desprinda de lingura. Daca nu se destrama atunci aveti compozitia corecta. Mie mi-a fost frica sa nu fi prea mult gris si sa imi iasa tari dar a fost, zic eu, cantitatea perfecta insa va spun, nu stiu sigur daca am mai pus inca 6 linguri de gris sau mai multe. Trebuie sa testati cum am facut eu. Daca vi se pare prea subtire, puneti o lingura doua de gris si bagati in ciorba.

Daca se destrama luati cu paleta si aruncati. Apoi mai adaugati gris in bol si tot asa, pana ajungeti la consistenta potrivita. Dupa ce ati pus toate galustile, acestea ar trebui sa se ridice la suprafata. Puneti capacul si dupa 5 minute le intoarceti pe partea cealalta. Acoperiti iar cu capacul si le mai lasati inca 5-10 minute, in functie de cat de mari le-ati facut. Le gustati si daca va plac, inchideti focul, presarati patrunjel tocat si puneti capacul.

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Eileen cuisine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galusti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa cu pui si galusti

Supa cu pui si galusti

Se spala aripile de pui si se pun la fiert, se dau in clocot si se arunca apa, se pun in apa calda

9 voturi    1 comentariu
50 min
Supe de carne
Supa din copanele de pui cu galusti.

Supa din copanele de pui cu galusti.

Mod de preparare. Spalam si taiem copanele la forma dorita.Fierbem mai intai carnea si dupa ce am

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 15 februarie 2015

    ff. usoara si hranitoare.

  • Fara foto

    Irina Schwarzenberg , 26 octombrie 2014

    eu dau o fiertura la carne si arunc apa......aceasi supa ofac cu ciuperci praz morcovi si ceapa prajita plus galusti

  • Fara foto

    Wiorika Lutsch , 07 octombrie 2014

    in timpul cit fierb galustele adaugati de 3 ori putina apa rece in oala si vor iesi foarte pufoase si fara bicarbonat

    • Fara foto

      Manuela Manu Manuela , 07 octombrie 2014

      Dar spuma de la carne nu o luati? :)

    • Fara foto

      Ionica Cernat , 07 aprilie 2014

      SANT DELICATE.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

6 voturi

Ingrediente

  • (6 portii):
  • Un pui (spatele
  • aripi
  • copanele)
  • 2 morcovi taiati rondele
  • O telina rasa
  • Un pastarnac ras
  • O ceapa mare tocata
  • Un cartof taiat cubulete
  • 2 oua
  • 7-10 linguri gris
  • O lingura ulei
  • Jumatate lingurita bicarbonat
  • Sare
  • piper
  • Patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de curcan cu taitei de casa