Supa de pui cu galusti

Supa de pui cu galusti

Ingrediente

  • (6 portii):
  • Un pui (spatele, aripi, copanele)
  • 2 morcovi taiati rondele
  • O telina rasa
  • Un pastarnac ras
  • O ceapa mare tocata
  • Un cartof taiat cubulete
  • 2 oua
  • 7-10 linguri gris
  • O lingura ulei
  • Jumatate lingurita bicarbonat
  • Sare, piper
  • Patrunjel

Mod de preparare

Puneti puiul taiat si spalat bine, legumele si cartoful la foc mic in 2 litri de apa. Lasati sa fiarba cu capacul pus pana cand toate sunt fierte. In stadiul asta scoateti puiul si aveti doua posibilitati: fie sa il dezosati si sa puneti o parte din pui in supa, fie sa nu il puneti deloc. De asemenea, puteti scoate legumele daca vreti o supa clara. Eu am lasat legumele si o parte din pui dezosat. Asezonati, puteti pune si delikat daca doriti.

Faceti galustile astfel: bateti bine ouale apoi puneti grisul si amestecati impreuna cu uleiul si bicarbonatul. Asezonati. Eu initial pusesem 6 linguri de gris dar mi s-a parut mult prea subtire sosul si am mai pus cu punga, deci nu am numarat lingurile, cel mai probabil am pus inca 6 linguri. Am testat astfel: am pus lingura in supa sa se infierbante, apoi am luat cu lingura din marginea bolului pasta de gris si am bagat-o in ciorba cat mai adanc pentru ca galusca sa se desprinda de lingura. Daca nu se destrama atunci aveti compozitia corecta. Mie mi-a fost frica sa nu fi prea mult gris si sa imi iasa tari dar a fost, zic eu, cantitatea perfecta insa va spun, nu stiu sigur daca am mai pus inca 6 linguri de gris sau mai multe. Trebuie sa testati cum am facut eu. Daca vi se pare prea subtire, puneti o lingura doua de gris si bagati in ciorba.

Daca se destrama luati cu paleta si aruncati. Apoi mai adaugati gris in bol si tot asa, pana ajungeti la consistenta potrivita. Dupa ce ati pus toate galustile, acestea ar trebui sa se ridice la suprafata. Puneti capacul si dupa 5 minute le intoarceti pe partea cealalta. Acoperiti iar cu capacul si le mai lasati inca 5-10 minute, in functie de cat de mari le-ati facut. Le gustati si daca va plac, inchideti focul, presarati patrunjel tocat si puneti capacul.

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Eileen cuisine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise