Supa de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui (1,7 kg),
  • sare,
  • 1 ceapa,
  • 1 foaie de dafin,
  • 3 cuisoare,
  • 1 ou,
  • 50 g malai,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • piper,
  • 200 g orez (cu bobul lung),
  • o cutie (250 g) rosii decojite,
  • 500 g varza dulce,
  • sos Worcester.

Mod de preparare

Se spala puiul si se introduce intr-o oala mai mare. Deasupra se toarna doi litri de apa si o lingurita de sare si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga ceapa (curatata), foaia de dafin si cuisoarele si se lasa toate sa fiarba o ora. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate puiul, se curata de piele, se desprinde carnea de pe oase si se taie cubulete. Din carne se iau 200 g, se toaca marunt, se framanta cu oul, malaiul si jumatate din patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza. Cu mainile ude, se formeaza 20 de galuste mici. Se strecoara zeama printr-o sita, se degreseaza si se pune din nou pe foc. Se fierbe in ea orezul (10 minute), dupa care se adauga rosiile taiate marunt (se fierb si ele 10 minute), varza tocata si carnea taiata cubulete si se mai fierb inca 3 minute. Galustele de carne se fierb circa 10 minute in apa cu sare. Se drege supa cu sos Worcester si sare (daca mai e nevoie), se introduc in ea galustele de carne si se presara cu patrunjelul verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise