autor:

» » Supe de carne

Supa de pui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui (1,7 kg), , sare, , 1 ceapa, , 1 foaie de dafin, , 3 cuisoare, , 1 ou, , 50 g malai, , 1 legatura patrunjel verde,, piper, , 200 g orez (cu bobul lung), , o cutie (250 g) rosii decojite, , 500 g varza dulce, , sos Worcester.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Se spala puiul si se introduce intr-o oala mai mare. Deasupra se toarna doi litri de apa si o lingurita de sare si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga ceapa (curatata), foaia de dafin si cuisoarele si se lasa toate sa fiarba o ora. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate puiul, se curata de piele, se desprinde carnea de pe oase si se taie cubulete. Din carne se iau 200 g, se toaca marunt, se framanta cu oul, malaiul si jumatate din patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza. Cu mainile ude, se formeaza 20 de galuste mici. Se strecoara zeama printr-o sita, se degreseaza si se pune din nou pe foc. Se fierbe in ea orezul (10 minute), dupa care se adauga rosiile taiate marunt (se fierb si ele 10 minute), varza tocata si carnea taiata cubulete si se mai fierb inca 3 minute. Galustele de carne se fierb circa 10 minute in apa cu sare. Se drege supa cu sos Worcester si sare (daca mai e nevoie), se introduc in ea galustele de carne si se presara cu patrunjelul verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa cu piept de pui

Supa cu piept de pui

Curatam legumele si le spalam. Ceapa si morcovul le taiem marunt. Dovlecelul il taiem rondele, iar

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de pui

Supa de pui

Curatam zarzavaturile si impartim carnea in 4 bucati, o spalam si o punem la fiert la foc domol cu

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009

    In Ardeal gatim supa de pui cu galusti, dar cu totul altfel, e tare gustoasa. Dar si aceasta reteta trebuie incercata, gustata, apoi comentata.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

    N-am folosit niciodata in supa de pui foaia de dafin si cuisoarele ....oare cum or fi ?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui (1,7 kg)
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 3 cuisoare
  • 1 ou
  • 50 g malai
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • piper
  • 200 g orez (cu bobul lung)
  • o cutie (250 g) rosii decojite
  • 500 g varza dulce
  • sos Worcester.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

In Ardeal gatim supa de pui cu galusti, dar cu totul altfel, e tare gustoasa. Dar si aceasta reteta trebuie incercata, gustata, apoi comentata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de bibilica Supa de bibilica

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat,

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Retete de Pasti
Supa de curcan