autor:

silviana maftei

» » Supe de legume

supa de rosi cu crutoane aromate

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Ingrediente
1 kg rosi, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina mica cu tije si frunze, 3 linguri de ulei, sare, piper,, 2 linguri cu orez, 1 litru apa, , pt crutoane, 1/2 franzela si condimente dupa plac (boia ,piper,busuioc,cimbru), 2 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

intr-o olita de 2,5 litri se pune uleiul,zarzavatul curatat ,spalat,si maruntit, inclusiv tijele de telina + orezul, se inabuse 1-2 minute ,se adauga apa si un praf de sare si se lasa la fiert pt 30 min
rosile se dezpieliteaza se pun in aparatul de maruntit pentru 1-2 min pina devin suc
se adauga sucul in olita si se continua fierberea pt inca 10-15 min,se spumeaza
se lasa la temperat apoi se adauga nucsoara, sare ,piper si frunzele de telina maruntite

crutoanele
piinea se taie cubulete
se stropeste cu uleiul de masline si se pudreaza cu condimentele dorite
crutoanele se pun intr-o tava se tin la cuptor 15-20 min pina devine crocante
Daca ti-a placut reteta noastra "supa de rosi cu crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O supa foarte buna !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Foarte buna si sanatoasa, mai ales ca folosesti ingrediente naturale!

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    f.buna si sanatoasa supa asta.ma bucur ca gatiti ca si mine cu ingrediente naturale, nu cu concentrate pline de e uri

    • Fara foto

      silviana maftei , 07 septembrie 2009

      Draga elga50,incerc sa gatesc cit mai natural si asta cat se poate, sa folosesc suc din conserva sau crutoane la pachet pline de conservanti si aditivi? E plina piata de lucruri proaspete pline de arome si vitamine Dar fiecare alege dupa placere si timp

    • Fara foto

      elga50 (Maestru bucatar) , 05 septembrie 2009

      In loc de rosii si tot efortul de a le decoji si a le transforma in suc se poate folosi suc de rosii la cutie care este super!! In loc de a te obosi sa faci crutoanele te poti aproviziona din market cu crutoane la pliculet care sunt si pe sortimente cu diverse gusturi(branza, bacon, gaina)si care rezista in camara foarte mult timp, ex: Kubetti.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Cred ca e interesant sa condimentezi crutoanele, dar sa le asezonezi si cu usturoi.Super!!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Pentru supa de rosii sau supa-crema de spanac obisnuiesc sa fac crutoane aromate astfel:prajesc painea in Toster(aparat de prajit paine), o frec cu usturoi pe ambele parti, o tai cubulete si o frig in ulei obisnuit, de floarea soarelui.Scot crutoanele pe hartie absorbanta , pentru a lasa surplusul de grasime, apoi le pun in boluri si le servesc pe langa supa.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg rosi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica cu tije si frunze
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper,
  • 2 linguri cu orez
  • 1 litru apa
  • pt crutoane
  • 1/2 franzela si condimente dupa plac (boia ,piper,busuioc,cimbru)
  • 2 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O supa foarte buna !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Rulouri de piept de pui cu cartofi