autor:

» » Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci

Autor: Nata H (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nata H (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Ingrediente
1,5 kg de rosii bine coapte, 1 ceapa, 500g ciuperci,o bucata mica de telina (3cm), usturoi, ulei de masline,putin orez ( sau pasta, dupa preferinta) si verdeturi: frunze de dafin, busuioc(verde sau uscat), patrunjel, o lingura de zahar, sare si piper (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare.



Pasul 1: Rosiile se spala se pun intr-un vas si se oparesc cu apa clocotita, ulterior se decojesc foarte usor. Odata decojite, nodul lemnos al rosiilor se elimina cu un cutit.



Pasul 2: Se adauga apa la rosiile decojite, putina sare, frunzele de dafin (2-3) o crenguta de busuioc sau cel uscat ( dupa posibilitate) si se pun la fiert.



Pasul 3: Cit timp fierb rosiile, se pregatesc ciupercile cu restul legumelor. Toate se taie marunt ( ciupercile, ceapa si telina), usturoiul se piseaza si se pun la foc mic peste uleiul de masline incins in prealabil. Se calesc incet pana se inmoaie putin.



Pasul 4: Rosiile dupe ce fierb aproximativ 10-15 minute, se piseaza cu blender-ul. Daca sunt fierte bine se va obtine imediat o consistenta cremoasa. Dupa ce au fost pisate, acestea se adauga peste legumele calite, se adauga apa ( depinde cat de de consistenta doriti sa fie supa finala) sare si piper dupa gust si se pun iar la fiert. Tot aici se adauga si lingura de zahar care este importanta pentru a diminua gustul acru al rosiilor. Daca rosiile nu sunt bine coapte ( sunt mai acre) se poate adauga putin mai mult zahar. La fiert se poate adauga si putin orez (cam o mana nu prea mult). Merge si fara orez, dar noua ne place sa fie mai consistenta.



Pasul 5: Supa se serveste foarte bine cu paine unsa cu usturoi pisat si prajita in ulei de masline. Merge foarte bine cu paine nearga, dar daca nu aveti, se poate folosi si cea alba ( cum am facut eu).



Pasul6: Cind supa este gata se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu piinea prajita.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 500g ciuperci,o bucata mica de telina (3cm)
  • usturoi
  • ulei de masline,putin orez ( sau pasta
  • dupa preferinta) si verdeturi: frunze de dafin
  • busuioc(verde sau uscat)
  • patrunjel
  • o lingura de zahar
  • sare si piper (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa simpla cu ciuperci, cartofi si ton Supa simpla cu ciuperci, cartofi si ton

Toacă ceapa mărunt. Spală ciupercile și taie-le mărunt. Într-o cratiță non-aderentă, încălzește o lingură plină

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Crema de dovleac copt cu sofran si ciuperci de padure