Supa de rosii cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu ciuperci

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg de rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 500g ciuperci
  • o bucata mica de telina (3cm)
  • usturoi
  • ulei de masline
  • putin orez ( sau pasta
  • dupa preferinta) si verdeturi: frunze de dafin
  • busuioc(verde sau uscat)
  • patrunjel
  • o lingura de zahar
  • sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare.

Pasul 1: Rosiile se spala se pun intr-un vas si se oparesc cu apa clocotita, ulterior se decojesc foarte usor. Odata decojite, nodul lemnos al rosiilor se elimina cu un cutit.

Pasul 2: Se adauga apa la rosiile decojite, putina sare, frunzele de dafin (2-3) o crenguta de busuioc sau cel uscat ( dupa posibilitate) si se pun la fiert.

Pasul 3: Cit timp fierb rosiile, se pregatesc ciupercile cu restul legumelor. Toate se taie marunt ( ciupercile, ceapa si telina), usturoiul se piseaza si se pun la foc mic peste uleiul de masline incins in prealabil. Se calesc incet pana se inmoaie putin.

Pasul 4: Rosiile dupe ce fierb aproximativ 10-15 minute, se piseaza cu blender-ul. Daca sunt fierte bine se va obtine imediat o consistenta cremoasa. Dupa ce au fost pisate, acestea se adauga peste legumele calite, se adauga apa ( depinde cat de de consistenta doriti sa fie supa finala) sare si piper dupa gust si se pun iar la fiert. Tot aici se adauga si lingura de zahar care este importanta pentru a diminua gustul acru al rosiilor. Daca rosiile nu sunt bine coapte ( sunt mai acre) se poate adauga putin mai mult zahar. La fiert se poate adauga si putin orez (cam o mana nu prea mult). Merge si fara orez, dar noua ne place sa fie mai consistenta.

Pasul 5: Supa se serveste foarte bine cu paine unsa cu usturoi pisat si prajita in ulei de masline. Merge foarte bine cu paine nearga, dar daca nu aveti, se poate folosi si cea alba ( cum am facut eu).

Pasul6: Cind supa este gata se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu piinea prajita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise