autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci

Autor: Nata H (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nata H (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Ingrediente
1,5 kg de rosii bine coapte, 1 ceapa, 500g ciuperci, bucata mica de telina (3cm), usturoi, ulei de masline,putin orez ( sau pasta, dupa preferinta) si verdeturi: frunze de dafin, busuioc(verde sau uscat), patrunjel, o lingura de zahar, sare si piper (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare.



Pasul 1: Rosiile se spala se pun intr-un vas si se oparesc cu apa clocotita, ulterior se decojesc foarte usor. Odata decojite, nodul lemnos al rosiilor se elimina cu un cutit.



Pasul 2: Se adoga apa la rosiile decojite, putina sare, frunzele de dafin (2-3) o crenguta de busuioc sau cel uscat ( dupa posibilitate) si se pun la fiert.



Pasul 3: Cit timp fierb rosiile, se pregatesc ciupercile cu restul legumelor. Toate se taie marunt ( ciupercile, ceapa si telina), usturoiul se piseaza si se pun la foc mic peste uleiul de masline incins in prealabil. Se calesc incet pana se inmoaie putin.



Pasul 4: Rosiile dupe ce fierb aproximativ 10-15 minute, se piseaza cu blender-ul. Daca sunt fierte bine se va obtine imediat o consistenta cremoasa. Dupa ce au fost pisate, acesea se adoga peste legumele calite, se adaoga apa ( depinde cit de de consistenta doriti sa fie supa finala) sare si piper dupa gust si se pun iar la fiert. Tot aici se adoga si lingura de zahar care este importanta pentru a diminua gustul acru al rosiilor. Daca rosiile nu sunt bine coapte ( sunt mai acre) se poate adauga putin mai mult zahar. La fiert se poate adaoga si putin orez (cam o mana nu prea mult). Merge si fara orez, dar noua ne place sa fie mai consistenta.



Pasul 5: Supa se serveste foarte bine cu piine unsa cu usturoi pisat si prajita in ulei de masline. Merge foarte bine cu piine nearga, dar daca nu aveti, se poate folosi si cea alba ( cum am facut eu).



Pasul6: Cind supa este gata se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu piinea prajita.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de telina

Supa crema de telina

Se curata telina si ceapa,se spala si se pun la fiert in supa de pui(supa de pui a fost preparata

5 voturi    8 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la calit in cateva linguri de ulei.

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 500g ciuperci, bucata mica de telina (3cm)
  • usturoi
  • ulei de masline,putin orez ( sau pasta
  • dupa preferinta) si verdeturi: frunze de dafin
  • busuioc(verde sau uscat)
  • patrunjel
  • o lingura de zahar
  • sare si piper (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de gulii