autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa de rosii cu dovlecei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii, 60 g taitei, 1 dovlecel 250-300 g, 2 cepe mici, 1 pastarnac, cateva frunze de patrunjel, 2 linguri ulei de masline, 2 cuburi/lingurite concentrat ciuperci sau legume, sare, piper, 2 lingurite zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Taiati rosiile bucati mai mari si puneti-le la fiert in 1.5 litri apa impreuna cu dovlecelul taiat bucati, cepele intregi si pastarnacul. Adaugati sare, zahar, uleiul si concentratul si lasati la fiert la foc mic 15 minute.
Scoateti pastarnacul si dupa ce se racoreste putin mixati supa si strecurati-o. Dregeti gustul de sare, piper si adaugati taiteii fierti sau instant, patrunjel verde tocat.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de rosii cu dovlecei

Supa crema de rosii cu dovlecei

Oparim rosiile si le curatam de pielita,apoi le taiem cubulete.Taiem si dovleceii cubulete, iar ceapa,morcovul,telina

5 voturi    9 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Topim untul intr-o oala. Adaugam ceapa si morcovul si le calim. Intr-o oala punem la fiert supa

5 voturi    2 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Lena , 17 martie 2010

    Felicitari! Ati facut multe comentarii in ultima vreme. De aceea a crescut punctajul in mod spectaculos. Cel putin aici, procentaj peste 50% din comentaii per reteta. Delicioasa supa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc mult.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari,frumoasa prezentarea.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot. Va pup.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Bun,bun...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Mmmmmm....delicioasa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Apetisanta!Arata nemaipomenit!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Nici eu nu am mai facut pana acum cu dovlecei. Am incercat si a iesit foarte gustoasa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Nici eu nu am mai facut pana acum cu dovlecei. Am incercat si a iesit foarte gustoasa.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte buna supa de rosii.Eu o fac fara dovlecei.Mai pun feliii de ciuperci si orez.Dar cred ca e buna si cu dovlecei.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Multumesc mult de aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Arata foarte bine, Doina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 60 g taitei
  • 1 dovlecel 250-300 g
  • 2 cepe mici
  • 1 pastarnac
  • cateva frunze de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cuburi/lingurite concentrat ciuperci sau legume
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa Thai cu lapte de cocos