autor:

I. Mircescu

» » Supe de legume

Supa de rosii cu galuste imperiale

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2010

Ingrediente
Galuste:, 50g faina, 50g gris, 50g cascaval, 50g unt, 3 oua, sare, piper, un praf de nucsoara, , Supa:, 1 ceapa, 1 morcov, radacina de telina, 1 ardei gras, rosii ( eu am folosit rosii decojite la cutie), ulei de masline, sare, piper, frunze de telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Galuste:

Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit, se adauga faina impreuna cu grisul. Ca masura, in lipsa unui cantar de bucatarie, 1 lingura cu varf de faina/gris are aproximativ 25g.

Se potriveste de sare, piper si aromam cu un praf de nucsoara.

Se toarna in tava unsa cu unt, eventual tapetata cu hartie de copt. Stratul nu trebuie sa depaseasca 1 cm inaltime.

Se coace 10-12 minute la foc mare.

Dupa ce s-a racit, se taie cubulete sau alte forme, dupa preferinta, si se adauga in supa fierbinte, lasand la fiert alte 4-5 minute.



Pentru supa, procedam astfel:

Ceapa, ardeiul gras, morcovul si radacina de telina se pun la fiert.

Cand sunt gata, se strecoara, iar legumele se mixeaza sau se trec prin storcatorul de fructe.

Supa se pune la foc mic, se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline.

Rosiile se mixeaza si ele si se strecoara pentru a inlatura samburii.

Se adauga in supa si se lasa la fiert.Se presara frunze de telina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei. Cand s-a prajit

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume
Supa de zarzavat rapida la Robochef

Supa de zarzavat rapida la Robochef

Se pun in blender ceapa,morcovul,albitura curatate de coaja,spalate si se maruntesc.Apoi,se adauga

8 voturi    8 comentarii
10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Originale, trebuie să le încerc!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Interesante galuste.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Galuste:
  • 50g faina
  • 50g gris
  • 50g cascaval
  • 50g unt
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • un praf de nucsoara
  • Supa:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • radacina de telina
  • 1 ardei gras
  • rosii ( eu am folosit rosii decojite la cutie)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • frunze de telina

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Originale, trebuie să le încerc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa bebelus