autor:

I. Mircescu

» » Supe de legume

Supa de rosii cu galuste imperiale

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2010

Ingrediente
Galuste:, 50g faina, 50g gris, 50g cascaval, 50g unt, 3 oua, sare, piper, un praf de nucsoara, , Supa:, 1 ceapa, 1 morcov, radacina de telina, 1 ardei gras, rosii ( eu am folosit rosii decojite la cutie), ulei de masline, sare, piper, frunze de telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Galuste:
Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit, se adauga faina impreuna cu grisul. Ca masura, in lipsa unui cantar de bucatarie, 1 lingura cu varf de faina/gris are aproximativ 25g.
Se potriveste de sare, piper si aromam cu un praf de nucsoara.
Se toarna in tava unsa cu unt, eventual tapetata cu hartie de copt. Stratul nu trebuie sa depaseasca 1 cm inaltime.
Se coace 10-12 minute la foc mare.
Dupa ce s-a racit, se taie cubulete sau alte forme, dupa preferinta, si se adauga in supa fierbinte, lasand la fiert alte 4-5 minute.

Pentru supa, procedam astfel:
Ceapa, ardeiul gras, morcovul si radacina de telina se pun la fiert.
Cand sunt gata, se strecoara, iar legumele se mixeaza sau se trec prin storcatorul de fructe.
Supa se pune la foc mic, se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline.
Rosiile se mixeaza si ele si se strecoara pentru a inlatura samburii.
Se adauga in supa si se lasa la fiert.Se presara frunze de telina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

  • 2 comentarii

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Originale, trebuie să le încerc!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Interesante galuste.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Galuste:
  • 50g faina
  • 50g gris
  • 50g cascaval
  • 50g unt
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • un praf de nucsoara
  • Supa:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • radacina de telina
  • 1 ardei gras
  • rosii ( eu am folosit rosii decojite la cutie)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • frunze de telina

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

8 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

41 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Originale, trebuie să le încerc!

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de dovleac cu ghimbir