Galuste:
Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit, se adauga faina impreuna cu grisul. Ca masura, in lipsa unui cantar de bucatarie, 1 lingura cu varf de faina/gris are aproximativ 25g.
Se potriveste de sare, piper si aromam cu un praf de nucsoara.
Se toarna in tava unsa cu unt, eventual tapetata cu hartie de copt. Stratul nu trebuie sa depaseasca 1 cm inaltime.
Se coace 10-12 minute la foc mare.
Dupa ce s-a racit, se taie cubulete sau alte forme, dupa preferinta, si se adauga in supa fierbinte, lasand la fiert alte 4-5 minute.
Pentru supa, procedam astfel:
Ceapa, ardeiul gras, morcovul si radacina de telina se pun la fiert.
Cand sunt gata, se strecoara, iar legumele se mixeaza sau se trec prin storcatorul de fructe.
Supa se pune la foc mic, se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline.
Rosiile se mixeaza si ele si se strecoara pentru a inlatura samburii.
Se adauga in supa si se lasa la fiert.Se presara frunze de telina.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii