autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de rosii cu pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii, 750 g tacam de pui, 60 - 70 g taitei, 2 cepe, 50 g telina, 1 pastarnac, 1 legatura patrunjel, 2 linguri zahar, 2 cuburi/lingurite concentrat pui, ciuperci sau legume, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

21 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se ia spuma si se adauga legumele curatate si spalate, intregi. Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 25 minute.

Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.

Rosiile se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pun din nou la fiert adaugandu-se zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), zeama de la pui, concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper.

La urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Cine doreste poate pune bucati de carne. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.



Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Bucăţile de pui se curăţă, se spală, se şterg cu un prosop de hârtie şi se pun la fiert

7 voturi    7 comentarii
20 min
Supe de carne
Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde

Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde

Eu fac supa asta intr-o oala de 3 litri. Oparesc carnea de pui in 2 ape, apoi o pun la fiert in

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Multumesc, Costy.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    foarte buna reteta,cu ingrediente sanatoase,delicioasa.felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Delicioasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc mult. Pacat ca nu se vede si video.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Interesant !!! Cred ca e o bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Mmmmmmmmm ce apetisanta este!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Gustoasa si racoritoare...........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 750 g tacam de pui
  • 60 - 70 g taitei
  • 2 cepe
  • 50 g telina
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri zahar
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui
  • ciuperci sau legume
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare