autor:

maria

» » Supe de legume

supa de rosii cu taitei de casa

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Ingrediente
1,5 kg. de rosii bine coapte,doi morcovi potriviti,o ceapa mare,o radacina de telina micuta si un ardei gras,sare,patrunjel si telina frunze, pentru taitei am folosit un ou si 80-100 gr.faina(depinde de marimea oului)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt,morcovii si telina se rad pe razatoarea mare se pun intr-o oala (am folosit o oala de 4 l)cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute sa-si dezvolte aroma apoi se pune apa fierbinte pana la jumatatea oalei si se lasa sa fiarba.Cand sant aproape fierte zarzavaturile se adauga si ardeiul .In acest timp pregatim rosiile le spalam, le curatam de pielita,le dam pe razatoare si printr-o sita deasa le strecuram.Cand zarzavaturile sant fierte toate, se pune sucul de rosii,se completeaza oala daca mai trebuie cu apa, sau tot cu suc(depinde de cat de concentrata vreti sa iasa supa)se sareaza dupa gust si se mai lasa sa dea cateva clocote.Se pun taiteii direct in supa sub forma de ploaie si se amesteca sa nu se lipesca intre ei,pana cand supa incepe din nou sa fiarba in clocot.Se fierb cca 10 minute se ia oala de pe foc,oricum acestia isi vor dubla volumul.Pentru aroma se pun patrunjel proaspat si telina frunze tocate marunt
Pentru taitei am procedat astfel: oul l-am batut bine cu furculita apoi am pus faina, am amestecat tot cu furculita la urma cu mana pana se incorporeaza bine.Aluatul il punem pe masa infainata si se framanta pana cand se dezlipeste de mana cca 5 minute.Aluatul trebuie sa fie mai vartos dar nu prea tare ca sa se poata intinde usor.Se aduna aluatul in forma de minge se acopera cu folie alimentara sa nu se usuce si se lasa 10 minute ca sa devina mai elastic.
Dupa acest timp intindem foaie rotunda cat mai subtire,aproape transparenta.Foaia se lasa sa se usuce pe un servet curat 10-15 minute.Dupa acest timp se ia se ruleaza fara sa se preseze ,se aseaza pe o planseta si se taie taitei mai subtiri sau mai lati(eu i-am taiat subtiri).Taiteii se rasfira cu cutitul pe masa ca sa nu se lipesca intre ei.Se lasa putin sa se usuce apoi se pun in supa.Daca pregatiti taitei din oua mai multe sa-i aveti la nevoie se lasa la uscat 3-4 ore se pun intr-o cutie de carton la loc uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "supa de rosii cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă -cremă de ficat de pui

Supă -cremă de ficat de pui

Se spală ficăţeii şi îi înăbuşim cu uleiul şi 100 ml de apă. Adăugăm ceapa, ardeiul,

5 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Zaharia , 16 iulie 2014

    am sa o incerc si eu,pare gustoasa

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Supa asta e o bunatate! In loc de taitei, poti sa o faci cu orez sau cu galuste de gris,dar mie imi place in mod deosebit cu taitei! Foarte frumos ai scris cum se prepara taiteii!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      O bunatate de supa !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Merge si cu orez !.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      O bunatate de supa cu taitei facuti in casa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Foarte buna,eu pun si putin busuioc la sfarsit pentru aroma.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Foarte buna! Si eu fac, dar fara taitei.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Ce poate fi mai bun si mai gustos, decat o supa cu taitei facuti in casa...Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg. de rosii bine coapte,doi morcovi potriviti,o ceapa mare,o radacina de telina micuta si un ardei gras,sare,patrunjel si telina frunze
  • pentru taitei am folosit un ou si 80-100 gr.faina(depinde de marimea oului)

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Supa asta e o bunatate! In loc de taitei, poti sa o faci cu orez sau cu galuste de gris,dar mie imi place in mod deosebit cu taitei! Foarte frumos ai scris cum se prepara taiteii!

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de visine