autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii cu usturoi

Autor: parfumel (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: parfumel (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
1 kg si jumatate de rosii,, 1 ceapa,, 1 morcov,, 1 legatura de patrunjel,, 3 catei de usturoi,, 1 lingura de unt sau de ulei,, 200 g orez,, o lingurita de zahar,, sare,, 1-2 cuburi Knorr Legume,se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, 2 l de apa.

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

5 voturi

Mod de preparare

Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume,
ca baza pentru mancare. Se spala rosiile bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu
ceapa intr-o oala acoperita la foc mic. Cand s-au inmuiat, se adauga un morcov mic si o bucata
de patrunjel, orezul ales si spalat, apa in care s-au dizolvat 2 cuburi Knorr de legume, ca baza
pentru mancare, sarea, zaharul si usturoiul. Se lasa sa fiarba acoperit trei sferturi de ora, pana
ce orezul se face ca o crema. Se trece totul prin sita sau prin blender si se lasa sa mai dea de
cateva ori in clocot, in acest timp se amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Eu fac supa cu suc de rosii nu cu rosii (iarna).

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Minunata supa!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      in maramures aceasta supa se face cam la fel,fara ceapa,fara usturoi, si la sfarsit se pune smantana.e o supa de vara dulce si foarte racoritoare.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      f.buna!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      foarte buna ,eu adaug si busuioc ,imi place foarte mult

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      O bunatate...Si eu adaug usturoi si iese delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg si jumatate de rosii,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1 lingura de unt sau de ulei,
  • 200 g orez,
  • o lingurita de zahar,
  • sare,
  • 1-2 cuburi Knorr Legume,se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • 2 l de apa.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Zeama de fasole cu costita