autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 litru suc de rosii, 150 ml ketchup de rosii si ardei rosu, 2-3 rosii proaspete, 1 pastarnac mai mare, 2-3 cartofi, 1-2 morcovi, 2 cepe vechi, o mana de ceapa verde, o mana de stevie, spanac, loboda, o legatura de patrunjel. leustean, 2-3 oua, 5 linguri ulei, 50 g taitei subtiri (de casa), 2 lingurite zahar, optional 2 cuburi/lingurite concentrat legume, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Dupa imbuibarea de sarbatori (fripturi, droburi, sarmale) am simtit nevoia de ceva mai usor, fresh si acrisor. Am dat o raita prin camara, prin gradina si pe la cuibare. Am adunat cateva sticle de bulion, un brat de verdeturi fragede si o poala de oua proaspete. Am incropit o supa de rosii nemaipomenita si chiar consistenta. Dupa asa ceva, parca n-ai mai manca felul doi. Din legumele fierte in supa am facut un fel de salata boeuf fara carne (tip boeuf).
Spalati toate verdeturile si curatati legumele si zarzavaturile. Puneti la fiert in 2 litri de apa cartoful, pastarnacul si morcovul, impreuna cu concentratul (sau putina sare). Lasati la foc mic 20 minute.
Intre timp tocati marunt ceapa verde si veche, rosiile decojite, stevie, spanac, loboda- ce aveti si caliti-le intr-o alta cratita in ulei fara sa le prajiti. Dupa cateva minute adaugati bulionul si lasati sa fiarba la foc mic vreo 10 minute. Turnati apoi zeama de la legumele pe care le-ati fiert intregi (le veti folosi la o salata boeuf).
Adaugati in supa zaharul, taiteii, ketchup si condimentati. Preparati un aluat ca o smantana mai grosuta din oua, un praf de sare si faina. Turnati aluatul in oala care clocoteste, sub forma de zdrente nu prea mici, amestecand usor. Lasati sa mai fiarba la foc mic inca 5 minute si supica este gata.
Puneti supa in boluri si decorati cu frunze de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de mazare cu crema de branza

Supa de mazare cu crema de branza

Intr-o cratita pune la fiert acoperit laptele cu ierburile aromate.Dupa ce a dat intr-un clocot,

1 vot    1 comentariu
20 min
Supe de legume
Supa de fasole

Supa de fasole

Punem fasolea la inmuiat in apa, toata noaptea. Curatam ceapa si o taiem marunt, punem ulei in cratita

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o! Am respectat intocmai reteta si mi-a placut foarte mult. Nici nu este greu de facut. O recomand tuturor celor carora le place supa de rosii, si in general orice fel de supe/ciorbe.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    Foarte, foarte gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Buna mai este !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Fac si eu uneori asa cu de toate, dar cel mai des o gatesc cu galuste.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Arata foarte bine! cred ca este la fel de gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 litru suc de rosii
  • 150 ml ketchup de rosii si ardei rosu
  • 2-3 rosii proaspete
  • 1 pastarnac mai mare
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe vechi
  • o mana de ceapa verde
  • o mana de stevie
  • spanac
  • loboda
  • o legatura de patrunjel. leustean
  • 2-3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 50 g taitei subtiri (de casa)
  • 2 lingurite zahar
  • optional 2 cuburi/lingurite concentrat legume
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Maria Markov (Chef de cuisine)

Foarte, foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa crema de legume rumenite la cuptor