autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 litru suc de rosii, 150 ml ketchup de rosii si ardei rosu, 2-3 rosii proaspete, 1 pastarnac mai mare, 2-3 cartofi, 1-2 morcovi, 2 cepe vechi, o mana de ceapa verde, o mana de stevie, spanac, loboda, o legatura de patrunjel. leustean, 2-3 oua, 5 linguri ulei, 50 g taitei subtiri (de casa), 2 lingurite zahar, optional 2 cuburi/lingurite concentrat legume, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Dupa imbuibarea de sarbatori (fripturi, droburi, sarmale) am simtit nevoia de ceva mai usor, fresh si acrisor. Am dat o raita prin camara, prin gradina si pe la cuibare. Am adunat cateva sticle de bulion, un brat de verdeturi fragede si o poala de oua proaspete. Am incropit o supa de rosii nemaipomenita si chiar consistenta. Dupa asa ceva, parca n-ai mai manca felul doi. Din legumele fierte in supa am facut un fel de salata boeuf fara carne (tip boeuf).
Spalati toate verdeturile si curatati legumele si zarzavaturile. Puneti la fiert in 2 litri de apa cartoful, pastarnacul si morcovul, impreuna cu concentratul (sau putina sare). Lasati la foc mic 20 minute.
Intre timp tocati marunt ceapa verde si veche, rosiile decojite, stevie, spanac, loboda- ce aveti si caliti-le intr-o alta cratita in ulei fara sa le prajiti. Dupa cateva minute adaugati bulionul si lasati sa fiarba la foc mic vreo 10 minute. Turnati apoi zeama de la legumele pe care le-ati fiert intregi (le veti folosi la o salata boeuf).
Adaugati in supa zaharul, taiteii, ketchup si condimentati. Preparati un aluat ca o smantana mai grosuta din oua, un praf de sare si faina. Turnati aluatul in oala care clocoteste, sub forma de zdrente nu prea mici, amestecand usor. Lasati sa mai fiarba la foc mic inca 5 minute si supica este gata.
Puneti supa in boluri si decorati cu frunze de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume si crutoane de pui

Supa crema de legume si crutoane de pui

Se fierbe carnea in 5 litri de apa 45 de minute apoi se scoate si se taie cubulete. In zeama de pui

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Supa de cartofi

Supa de cartofi

Se curata si se taie in cubulete cartofii, morcovii, patrunjelul(radacina). Se toaca ceapa si toate

9 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o! Am respectat intocmai reteta si mi-a placut foarte mult. Nici nu este greu de facut. O recomand tuturor celor carora le place supa de rosii, si in general orice fel de supe/ciorbe.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    Foarte, foarte gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Buna mai este !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Fac si eu uneori asa cu de toate, dar cel mai des o gatesc cu galuste.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Arata foarte bine! cred ca este la fel de gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 litru suc de rosii
  • 150 ml ketchup de rosii si ardei rosu
  • 2-3 rosii proaspete
  • 1 pastarnac mai mare
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe vechi
  • o mana de ceapa verde
  • o mana de stevie
  • spanac
  • loboda
  • o legatura de patrunjel. leustean
  • 2-3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 50 g taitei subtiri (de casa)
  • 2 lingurite zahar
  • optional 2 cuburi/lingurite concentrat legume
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Maria Markov (Chef de cuisine)

Foarte, foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Supa de rosii cu galuste