Reteta postata pe: 20 septembrie 2005
Ingrediente
1,5 kg.rosii, 100 ml. ulei, 2 catei de usturoi, 2-3 linguri de zahar,in functie de aciditatea sucului de rosii, 1 ceapa, 1 morcov mic, un ardei capia rosu, sare,piper dupa gust, 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Pentru aceasta supa deosebita,se folosesc doar rosii proaspete.Se aleg rosiile cele mai tari,dar bine coapte si se taie rondele egale,socotind cate o rondea pentru fiecare portie.Dupa ce au fost taiate,rondelele se ung cu o mixtura facuta din cateii de ustoroi si 2-,3 linguri de ulei.Rondelele astfel unse se aseaza una peste alta,se acopera si se introduc la frigider pana cand for fi folosite.Nu trebuie pastrate la frigider mai mult de o ora,pentru ca se inmoaie.Din celelate rosii pregatim sucul.Il punem imediat la fiert.In restul de ulei calim o ceapa taiata foarte marunt.Cand devine translucida,se aduga ardeiul o ceasca de apa ,morcovul ras marunt si se lasa la foc mic pana se inmoaie bine.Se paseaza si se aduga in supa.Se adauga sare si piper dupa gust tinand seama de faptul ca aceasta supa trebuie sa fie usor picanta.Incalzim grillul.Se prajesc usor pe ambele parti rondelele de rosii.Dupa ce supa a fiert aproximativ 20 de minute la foc domol (ea trebuie sa fie de consistenta unei unei smantani) se poate servi.Se toarna in farfurie supa apoi deasupra se aseeaza cat o rondea de rosie.pe linia de contact dintre supa si farfurie se formeaza o coroana fina din patrunjel verde tocat foarte marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii "DRACULA"" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,
10 voturi
5 comentarii
45 min
Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul
1 vot
1 comentariu
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: valentina ionita