autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii "DRACULA"

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Ingrediente
1,5 kg.rosii, 100 ml. ulei, 2 catei de usturoi, 2-3 linguri de zahar,in functie de aciditatea sucului de rosii, 1 ceapa, 1 morcov mic, un ardei capia rosu, sare, dupa gust, 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta supa deosebita,se folosesc doar rosii proaspete.Se aleg rosiile cele mai tari,dar bine coapte si se taie rondele egale,socotind cate o rondea pentru fiecare portie.Dupa ce au fost taiate,rondelele se ung cu o mixtura facuta din cateii de ustoroi si 2-,3 linguri de ulei.Rondelele astfel unse se aseaza una peste alta,se acopera si se introduc la frigider pana cand for fi folosite.Nu trebuie pastrate la frigider mai mult de o ora,pentru ca se inmoaie.Din celelate rosii pregatim sucul.Il punem imediat la fiert.In restul de ulei calim o ceapa taiata foarte marunt.Cand devine translucida,se aduga ardeiul o ceasca de apa ,morcovul ras marunt si se lasa la foc mic pana se inmoaie bine.Se paseaza si se aduga in supa.Se adauga sare si piper dupa gust tinand seama de faptul ca aceasta supa trebuie sa fie usor picanta.Incalzim grillul.Se prajesc usor pe ambele parti rondelele de rosii.Dupa ce supa a fiert aproximativ 20 de minute la foc domol (ea trebuie sa fie de consistenta unei unei smantani) se poate servi.Se toarna in farfurie supa apoi deasupra se aseeaza cat o rondea de rosie.pe linia de contact dintre supa si farfurie se formeaza o coroana fina din patrunjel verde tocat foarte marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii "DRACULA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Acroshka

Acroshka

Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc

17 voturi    16 comentarii
24h
Supe de legume
Supa crema de usturoi

Supa crema de usturoi

Taiem usturoiul felii si il prajim 1 minut in unt amestecat cu ulei de masline. Adaugam dovleceii

16 voturi    9 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cimitiru bellu , 02 octombrie 2013

    trebuie sa fie foarte gustoasa ca toate retetele de pe aceasta pagina

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg.rosii
  • 100 ml. ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de zahar,in functie de aciditatea sucului de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • un ardei capia rosu
  • sare, dupa gust
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

Raporteaza reteta

cimitiru bellu

trebuie sa fie foarte gustoasa ca toate retetele de pe aceasta pagina

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Supa de salata verde