Supa de rosii "DRACULA"

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg.rosii
  • 100 ml. ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de zahar,in functie de aciditatea sucului de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • un ardei capia rosu
  • sare,piper dupa gust
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

Pentru aceasta supa deosebita,se folosesc doar rosii proaspete.Se aleg rosiile cele mai tari,dar bine coapte si se taie rondele egale,socotind cate o rondea pentru fiecare portie.Dupa ce au fost taiate,rondelele se ung cu o mixtura facuta din cateii de ustoroi si 2-,3 linguri de ulei.Rondelele astfel unse se aseaza una peste alta,se acopera si se introduc la frigider pana cand for fi folosite.Nu trebuie pastrate la frigider mai mult de o ora,pentru ca se inmoaie.Din celelate rosii pregatim sucul.Il punem imediat la fiert.In restul de ulei calim o ceapa taiata foarte marunt.Cand devine translucida,se aduga ardeiul o ceasca de apa ,morcovul ras marunt si se lasa la foc mic pana se inmoaie bine.Se paseaza si se aduga in supa.Se adauga sare si piper dupa gust tinand seama de faptul ca aceasta supa trebuie sa fie usor picanta.Incalzim grillul.Se prajesc usor pe ambele parti rondelele de rosii.Dupa ce supa a fiert aproximativ 20 de minute la foc domol (ea trebuie sa fie de consistenta unei unei smantani) se poate servi.Se toarna in farfurie supa apoi deasupra se aseeaza cat o rondea de rosie.pe linia de contact dintre supa si farfurie se formeaza o coroana fina din patrunjel verde tocat foarte marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise