autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii "DRACULA"

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Ingrediente
1,5 kg.rosii, 100 ml. ulei, 2 catei de usturoi, 2-3 linguri de zahar,in functie de aciditatea sucului de rosii, 1 ceapa, 1 morcov mic, un ardei capia rosu, sare, dupa gust, 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta supa deosebita,se folosesc doar rosii proaspete.Se aleg rosiile cele mai tari,dar bine coapte si se taie rondele egale,socotind cate o rondea pentru fiecare portie.Dupa ce au fost taiate,rondelele se ung cu o mixtura facuta din cateii de ustoroi si 2-,3 linguri de ulei.Rondelele astfel unse se aseaza una peste alta,se acopera si se introduc la frigider pana cand for fi folosite.Nu trebuie pastrate la frigider mai mult de o ora,pentru ca se inmoaie.Din celelate rosii pregatim sucul.Il punem imediat la fiert.In restul de ulei calim o ceapa taiata foarte marunt.Cand devine translucida,se aduga ardeiul o ceasca de apa ,morcovul ras marunt si se lasa la foc mic pana se inmoaie bine.Se paseaza si se aduga in supa.Se adauga sare si piper dupa gust tinand seama de faptul ca aceasta supa trebuie sa fie usor picanta.Incalzim grillul.Se prajesc usor pe ambele parti rondelele de rosii.Dupa ce supa a fiert aproximativ 20 de minute la foc domol (ea trebuie sa fie de consistenta unei unei smantani) se poate servi.Se toarna in farfurie supa apoi deasupra se aseeaza cat o rondea de rosie.pe linia de contact dintre supa si farfurie se formeaza o coroana fina din patrunjel verde tocat foarte marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii "DRACULA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de linte

Supa crema de linte

Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim usor legumele (ceapa, morcovul, telina, jumatatate

10 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume
supa de dovleac

supa de dovleac

sa curata dovleacul de coja si de seminte se razuie si se lasa sa stea cu sare 5 minute intro cratita

10 voturi    2 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cimitiru bellu , 02 octombrie 2013

    trebuie sa fie foarte gustoasa ca toate retetele de pe aceasta pagina

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg.rosii
  • 100 ml. ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de zahar,in functie de aciditatea sucului de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • un ardei capia rosu
  • sare, dupa gust
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

Raporteaza reteta

cimitiru bellu

trebuie sa fie foarte gustoasa ca toate retetele de pe aceasta pagina

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume