Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se lasa sa se scurga in strecuratoare. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc. Cind apa a scazut, se adauga faina amestecata cu putina apa rece, ca sa nu formeze cocoloase, ceapa tocata fin si restul de apa, apoi se lasa sa se fiarba 20-30 min la foc potrivit. Se adauga salata, sarea si o parte din unt si se mai lasa pe foc sa dea 2-3 clocote. Intr-un castron se bat bine 2 oua, se adauga 1 lingurita de otet, apoi treptat supa fierbinte, cu grija, ca sa nu se taie ouale. Se presara patrunjel verde tocat si restul de unt.
Se serveste la masa cu saleuri

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii