autor:

.Alexandra.

» » Supe de legume

Supa de sfecla cu ciuperci

Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
-1 kg sfecla rosie, -500 grame ciuperci, -1 lingura faina, -1 pahar smantana, -1 lingura zahar, -2 linguri otet, -1 lingurita unt, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata sfecla, se spala, se da pe razatoarea de zarzavat si se fierbe 40 de minute in circa trei litri de apa (in oala acoperita). Se strecoara, iar in zeama rezultata se pun ciupercile fierte si tocate cubulete, sarea, zaharul si otetul. Se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se adauga untul frecat cu faina si smantana. Se mai fierbe 4-5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sfecla cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa poloneza de mazare

Supa poloneza de mazare

Curatam legumele si le spalam. Morcovii ii taiem rondelem cartofii si ardeiul gras cubulete iar

5 voturi    3 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz

Supa crema de dovleac cu praz

Supele crema sunt foarte sanatoase si consistente, iar vestea buna este ca ai la indemana sute de

0 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Folosesc si alte legume pentru gust(ceapa, morcov, telna)Chiar daca nu le las in supa. Sau le dau pe razatoare, chiar si sfecla si iese o ciorba minunata.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Fac si eu supa asta, dar in apa in care fierbe sfecla adaug sarea si otetul, se pastreaa mai bine culoarea.Nu folosesc faina la dresul supei, doar smantana si unt in cantitate mai mare. Sa incercati sa folositi ciuperci uscate, daca se poate sa fie hribi,sa vedeti ce gust minunat are supa.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Nu am facut niciodata supa de sfecla,dar am sa fac,cred ca este foarte gustoasa,mai ales ca sfecla este foarte buna.Felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • -1 kg sfecla rosie
  • -500 grame ciuperci
  • -1 lingura faina
  • -1 pahar smantana
  • -1 lingura zahar
  • -2 linguri otet
  • -1 lingurita unt
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de .Alexandra.
Lasagna

Lasagna

Intr-o cratita se caleste ceapa. Cand aceasta devine aurie se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile.

36 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa "hora vitaminelor" cu paste si parmezan