autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac, , 1 ceapa, , 1-2 linguri unt, , 1 catel de usturoi,, 1 lingurita sare, , 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), , 2 linguri faina, , 150 g iaurt, , piper macinat, , 1 varf de cutit piper alb, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , 1 lingura mustar, , 1 paharel vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit, amestecat cu sare, se caleste si el putin si pe urma se pune spanacul. Se stinge cu vinul alb, se toarna si zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, 6-8 minute. Se trece supa printr-o sita sau se paseaza in mixer si se leaga cu faina amestecata bine cu putina apa. Se incorporeaza iaurtul, se pune din nou pe foc si se lasa sa se-ncinga (sa nu dea in clocot!). Se mai gusta o data de sare si piper, se adauga mustarul si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Spalati broccoli si spanacul. Curatati cartoful, ceapa, pastarnacul si telina, spalati-le si taiati-le

18 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa-crema de spanac

Supa-crema de spanac

Se topeste untul intr-o cratita si se calesc ceapa si usturoiul, aprox.5 minute.Se adauga cartoful

4 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa)
  • 2 linguri faina
  • 150 g iaurt
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit piper alb
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 lingura mustar
  • 1 paharel vin alb.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema da conopida si brocoli