autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac, , 1 ceapa, , 1-2 linguri unt, , 1 catel de usturoi,, 1 lingurita sare, , 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), , 2 linguri faina, , 150 g iaurt, , piper macinat, , 1 varf de cutit piper alb, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , 1 lingura mustar, , 1 paharel vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit, amestecat cu sare, se caleste si el putin si pe urma se pune spanacul. Se stinge cu vinul alb, se toarna si zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, 6-8 minute. Se trece supa printr-o sita sau se paseaza in mixer si se leaga cu faina amestecata bine cu putina apa. Se incorporeaza iaurtul, se pune din nou pe foc si se lasa sa se-ncinga (sa nu dea in clocot!). Se mai gusta o data de sare si piper, se adauga mustarul si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de spanac

Supa de spanac

Supa aceasta se poate face cu spanac congelat sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data

1 vot    2 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa)
  • 2 linguri faina
  • 150 g iaurt
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit piper alb
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 lingura mustar
  • 1 paharel vin alb.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare