autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac, , 1 ceapa, , 1-2 linguri unt, , 1 catel de usturoi,, 1 lingurita sare, , 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), , 2 linguri faina, , 150 g iaurt, , piper macinat, , 1 varf de cutit piper alb, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , 1 lingura mustar, , 1 paharel vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit, amestecat cu sare, se caleste si el putin si pe urma se pune spanacul. Se stinge cu vinul alb, se toarna si zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, 6-8 minute. Se trece supa printr-o sita sau se paseaza in mixer si se leaga cu faina amestecata bine cu putina apa. Se incorporeaza iaurtul, se pune din nou pe foc si se lasa sa se-ncinga (sa nu dea in clocot!). Se mai gusta o data de sare si piper, se adauga mustarul si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de spanac si coaste de miel

Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa)
  • 2 linguri faina
  • 150 g iaurt
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit piper alb
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 lingura mustar
  • 1 paharel vin alb.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de morcovi cu portocale