autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac, , 1 ceapa, , 1-2 linguri unt, , 1 catel de usturoi,, 1 lingurita sare, , 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), , 2 linguri faina, , 150 g iaurt, , piper macinat, , 1 varf de cutit piper alb, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , 1 lingura mustar, , 1 paharel vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit, amestecat cu sare, se caleste si el putin si pe urma se pune spanacul. Se stinge cu vinul alb, se toarna si zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, 6-8 minute. Se trece supa printr-o sita sau se paseaza in mixer si se leaga cu faina amestecata bine cu putina apa. Se incorporeaza iaurtul, se pune din nou pe foc si se lasa sa se-ncinga (sa nu dea in clocot!). Se mai gusta o data de sare si piper, se adauga mustarul si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema cu spanac

Supa crema cu spanac

Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul

5 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa)
  • 2 linguri faina
  • 150 g iaurt
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit piper alb
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 lingura mustar
  • 1 paharel vin alb.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l

Se spala lintea si se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot manual 3.5l alaturi de broccoli rupt in bucatele si rosiile uscate. Se

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

4 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac servita in paine