autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de spanac

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2014

Ingrediente
250 g spanac, 1 morcov, 1 patrunjel, 3-4 catei usturoi, 1 rosie, 2 linguri ulei, sare, piper Cayenne Kotany, 2l supa de carne, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Supa aceasta se poate face cu spanac congelat sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana.
Daca o faceti cu spanac congelat ,nu mai trebuie nici macar sa il decongelati.
Curatam zarzavatul , il spalam si apoi il radem pe razatoare cu gauri mari. Usturoiul il dam prin presa.
Punem uleiul la incalzit si tragem la tigaie morcovul.
Adaugam spanacul si supa de carne, apoi patrunjelul ras, rosia taiata cubulete si usturoiul presat.Pinem si un varf de cutit din piperul Cayenne si lasam sa dea in clocot supa.Reducem focul si lasam sa fiarba legumele.
Dupa 15 minute , cand acestea sunt fierte batem bine oul, adaugam 1-2 polonice cu supa fierbinte , amestecam si turnam toata compozitia in supa.
Stingem focul si supa este gata, se poate servi.
Cine doreste poate adauga in farfurie o lingura cu smantana sau o lingura de zeama de pe ardeii iuti pusi pe iarna.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/04/supa-de-spanac.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Spalati broccoli si spanacul. Curatati cartoful, ceapa, pastarnacul si telina, spalati-le si taiati-le

18 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2014

    Da draga Vicky Wilde, dar eu am facut cu spanac congelat...

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 14 mai 2014

    Spanacul, (ca si stevia si macrisul), este bogat in oxalati care trec in apa in care fierbe. Nu se recomanda sa se faca supa-ciorba din aceste frunze, decat daca au fost fierte putin inainte si aruncata apa in care au fiert, Chiar si pentru o mancare se recomanda ca frunzele sa se fiarba putin inainte, se arunca apa si apoi se pregatesc dupa dorinta si gust.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Da draga Vicky Wilde, dar eu am facut cu spanac congelat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de morcovi cu ghimbir