autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de spanac

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2014

Ingrediente
250 g spanac, 1 morcov, 1 patrunjel, 3-4 catei usturoi, 1 rosie, 2 linguri ulei, sare, piper Cayenne Kotany, 2l supa de carne, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

14 voturi

Mod de preparare

Supa aceasta se poate face cu spanac congelat sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana.
Daca o faceti cu spanac congelat ,nu mai trebuie nici macar sa il decongelati.
Curatam zarzavatul , il spalam si apoi il radem pe razatoare cu gauri mari. Usturoiul il dam prin presa.
Punem uleiul la incalzit si tragem la tigaie morcovul.
Adaugam spanacul si supa de carne, apoi patrunjelul ras, rosia taiata cubulete si usturoiul presat.Pinem si un varf de cutit din piperul Cayenne si lasam sa dea in clocot supa.Reducem focul si lasam sa fiarba legumele.
Dupa 15 minute , cand acestea sunt fierte batem bine oul, adaugam 1-2 polonice cu supa fierbinte , amestecam si turnam toata compozitia in supa.
Stingem focul si supa este gata, se poate servi.
Cine doreste poate adauga in farfurie o lingura cu smantana sau o lingura de zeama de pe ardeii iuti pusi pe iarna.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/04/supa-de-spanac.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de spanac

Supa-crema de spanac

Se topeste untul intr-o cratita si se calesc ceapa si usturoiul, aprox.5 minute.Se adauga cartoful

4 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un

1 vot    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2014

    Da draga Vicky Wilde, dar eu am facut cu spanac congelat...

  • Vicky Wilde , 14 mai 2014

    Spanacul, (ca si stevia si macrisul), este bogat in oxalati care trec in apa in care fierbe. Nu se recomanda sa se faca supa-ciorba din aceste frunze, decat daca au fost fierte putin inainte si aruncata apa in care au fiert, Chiar si pentru o mancare se recomanda ca frunzele sa se fiarba putin inainte, se arunca apa si apoi se pregatesc dupa dorinta si gust.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

14 voturi

Ingrediente

  • 250 g spanac
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper Cayenne Kotany
  • 2l supa de carne
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Da draga Vicky Wilde, dar eu am facut cu spanac congelat...

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de dovleac cu fructe