autor:

autor

» » Supe de legume

Supa de spanac cu friganele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 l apa, ½ kg spanac, 1 felie lamiie cu coaja, 1 lingura unt, 1 lingurita faina, ½ pahar smintina, sare, friganele

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se spala spanacul, se alege si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clocote, se ia de la foc si se trece totul prin sita. Se pune din nou la fiert, adaugind lamiia, sarea si untul. Se mai lasa sa dea citeva clocote, apoi se drege cu faina amestecata cu smintina. Friganelele se fac din felii de franzela groase de 1 cm, 1 ou care se bate spuma, 1 pahar de lapte, 1 lingurita zahar si putina sare. Se moaie feliile de franzela pe ambele parti si se prajesc apoi in untura bine infierbintata. Se servesc cu supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac cu friganele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa poloneza de mazare

Supa poloneza de mazare

Curatam legumele si le spalam. Morcovii ii taiem rondelem cartofii si ardeiul gras cubulete iar

5 voturi    3 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Radem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul.

16 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 3 l apa
  • ½ kg spanac
  • 1 felie lamiie cu coaja
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • ½ pahar smintina
  • sare
  • friganele

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de salata ca la Maria de la Gherla