autor:

IONELA

» » Supe de carne

Supa de taitei

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
500 gr carne gaina (de curte)eu am pus piept,2 cepe,2 morcovi,o telina,un pastarnac,o cana faina,un ou,o lingura de unt, legatura de leustean sau patrunjel,sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea portionata se fierbe in apa cu sare,spumanduse de cate ori este nevoie,dupa care se adauga legumele taiate in sferturi sau cuburi dupa preferinta si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine atat carnea cat si zarzavatul.Intre timp preparam taiteii astfel:se amesteca oul cu faina,iar dupa ce s-a omogenizat,se adauga untul putin cate putin.Se framanta bine cu mana,apoi aluatul obtinut se intinde pe o planseta cu sucitorul,intr-o foaie groasa de cativa milimetri.Se taie foaia in patrate iar aceste patrate se ruleaza,tainduse fasii inguste.Taiteii obtinuti se imprastie pe planseta,lasandu-se sa se usuce bine.atunci cand sunt bine uscati se pun in supa stecurata in prealabil,de unde am inlaturat legumele si se mai lasa la fiert pana cand taiteii sunt fierti.Dupa ce sau fiert se adauga leusteanul sau patrunjelul tocat marunt se potriveste de sare si pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

1. Se spala aripile de curcan, se curata bine si se portioneaza. 2. Se pun la fiert in apa cu sare.

20 voturi    7 comentarii
2h
Supe de carne
Supa cu taitei

Supa cu taitei

Curat, spal pulpele, le dau un clocot, vars apa. Le clatesc si le dau la fiert in apa rece. Spumuiesc

15 voturi    12 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Nici eu nu oparesc carnea inainte si totusi supa iese limpede!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    da, arata bine si eu aparesc inainte carnea ca si tudorel

  • gheorghiu livia , 29 august 2009

    Pentru a avea un aspect mai placut supa, e bine ca taiteii de casa sa fie fierti inainte de a-i pune in supa in alta apa si apoi adaugati in supa.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Pare foarte buna, nu inteleg deloc de ce nu se opareste carnea inaintea gatirii: va iesi o supa, ciorba mult mai limpede. Cel putin, asa am vazut ca se procedeaza in multe familii, inclusiv la mine. Dar....fiecare cum ii place, vorba marelui dramaturg. Sunt ok taiteii de casa, noi folosim taitei thailandezi, o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne gaina (de curte)eu am pus piept,2 cepe,2 morcovi,o telina,un pastarnac,o cana faina,un ou,o lingura de unt, legatura de leustean sau patrunjel,sare

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

7 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

44 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

cristina i. (Chef de cuisine)

Nici eu nu oparesc carnea inainte si totusi supa iese limpede!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Krautsuppe - supa de varza