autor:

IONELA

» » Supe de carne

Supa de taitei

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
500 gr carne gaina (de curte)eu am pus piept,2 cepe, morcovi, telina, pastarnac,o cana faina,un ou,o lingura de unt, legatura de leustean sau patrunjel,sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea portionata se fierbe in apa cu sare,spumanduse de cate ori este nevoie,dupa care se adauga legumele taiate in sferturi sau cuburi dupa preferinta si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine atat carnea cat si zarzavatul.Intre timp preparam taiteii astfel:se amesteca oul cu faina,iar dupa ce s-a omogenizat,se adauga untul putin cate putin.Se framanta bine cu mana,apoi aluatul obtinut se intinde pe o planseta cu sucitorul,intr-o foaie groasa de cativa milimetri.Se taie foaia in patrate iar aceste patrate se ruleaza,tainduse fasii inguste.Taiteii obtinuti se imprastie pe planseta,lasandu-se sa se usuce bine.atunci cand sunt bine uscati se pun in supa stecurata in prealabil,de unde am inlaturat legumele si se mai lasa la fiert pana cand taiteii sunt fierti.Dupa ce sau fiert se adauga leusteanul sau patrunjelul tocat marunt se potriveste de sare si pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa picanta cu taitei si creveti

Supa picanta cu taitei si creveti

Se calesc (pana se inmoaie) legumele in putin ulei de masline. Apoi se adauga 2 l apa, cubuletele

5 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa buna de taitei

Supa buna de taitei

Se opareste carnea, se spala bine, se pune la fiert in 4 litri apa. Se spumeaza daca e nevoie. Cand

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Nici eu nu oparesc carnea inainte si totusi supa iese limpede!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    da, arata bine si eu aparesc inainte carnea ca si tudorel

  • Fara foto

    gheorghiu livia , 29 august 2009

    Pentru a avea un aspect mai placut supa, e bine ca taiteii de casa sa fie fierti inainte de a-i pune in supa in alta apa si apoi adaugati in supa.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Pare foarte buna, nu inteleg deloc de ce nu se opareste carnea inaintea gatirii: va iesi o supa, ciorba mult mai limpede. Cel putin, asa am vazut ca se procedeaza in multe familii, inclusiv la mine. Dar....fiecare cum ii place, vorba marelui dramaturg. Sunt ok taiteii de casa, noi folosim taitei thailandezi, o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne gaina (de curte)eu am pus piept,2 cepe, morcovi, telina, pastarnac,o cana faina,un ou,o lingura de unt, legatura de leustean sau patrunjel,sare

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

cristina i. (Chef de cuisine)

Nici eu nu oparesc carnea inainte si totusi supa iese limpede!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
ciorba de pui cu legume