autor:

anuta

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2018

Ingrediente
1/2 ceasca de linte rosie, 1 ceapa rosie,, 1 ardei mic rosu, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, ulei de masline, 1 lingurita de legume deshidratate fara sare, sare, 1 lingurita boia de ardei dulce, cateva fire e patrunjel verde, 3 oua de prepelita, , 3 rosioare cherry, piper, 250 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Intre timp curatam zarzavatul si il spalam. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel le dam prin razatoare, ceapa curatata se taie marunt, ardeiul fasii subtiri si pastram 3 bucati taiat rondele pentru decor.
Se incinge un pic de ulei si se prajeste rondeaua de ardei pe care o dam deoparte pentru decor, apoi calim ceapa taiata marunt si radacinoasele date prin razatoare, ardeiul taiat fasii si rosioarele taiate in jumatati si lintea umflata un pic si scursa de apa. Cand incepe sa se inmoaie zarzavatul, adaugam apa peste el, adaugam sarea, legumele deshidratate si lingurita de boia. Potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba domol cam 10 minute, dupa care spargem ouale de prepelita si le lasam sa clocoteasca supa pana ce se albesc albusurile oualelor. Oprim focul si presaram verdeata tocata fin. Fiecare portie se serveste cu cate un ou de prepelita asezat in rondeaua de ardei prajit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de toamna cu linte si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de ciuperci si dovleac, servita in dovleac copt si pesto

Supa crema de ciuperci si dovleac, servita in dovleac copt si pesto

Mai intai se spala bine si se usuca  dovleceii, dupa care tāiem un capac si îi curatam

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Astfel, morcovii se taie in felii, telina asemenea, se adauga intr-o oala, se toarna circa 2 litri

0 voturi    0 comentarii
40h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 ceasca de linte rosie
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ardei mic rosu
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva fire e patrunjel verde
  • 3 oua de prepelita
  • 3 rosioare cherry
  • piper
  • 250 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il t?iem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de conopida