autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de usturoi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 gr. grasime de gasca sau unt, 150 gr. cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper. Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu usturoi

Supa de rosii cu usturoi

Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume, ca

5 voturi    7 comentarii
55 min
Supe de legume
Supa de usturoi

Supa de usturoi

Se curata usturoiul apoi se pune la calit in untul topit. Morcovii, patrunjelul, cartofii si ceapa

8 voturi    8 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Foarte buna !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Dupa prezentarea facuta,cred ca este o supa super-delicioasa.Felicitari am sa o fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca)
  • 8 catei mari de usturoi
  • 75 gr. grasime de gasca sau unt
  • 150 gr. cascaval sarat ras
  • 3 oua
  • 2 fire de salvie
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet de vin
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu fructe Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa Crema De Morcovi Cu Ghimbir