autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de usturoi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 gr. grasime de gasca sau unt, 150 gr. cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper. Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa regala de usturoi

Supa regala de usturoi

Se curata si se zdrobeste usturoiul,apoi se topeste untul si se caleste usturoiul in el; se adauga

0 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Foarte buna !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Dupa prezentarea facuta,cred ca este o supa super-delicioasa.Felicitari am sa o fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca)
  • 8 catei mari de usturoi
  • 75 gr. grasime de gasca sau unt
  • 150 gr. cascaval sarat ras
  • 3 oua
  • 2 fire de salvie
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet de vin
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita